Belarus îşi închide frontierele cu Polonia şi Lituania, anunţă Lukaşenko

Belarus îşi închide frontierele cu Polonia şi Lituania, anunţă Lukaşenko

Belarus se vede constrânsă să-şi închidă frontierele cu Polonia şi Lituania, a declarat joi preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko, care a anunţat de asemenea o întărire a controalelor la frontiera cu Ucraina, relatează Reuters şi DPA.

Anunţând închiderea frontierei vestice a Belarus cu cele două ţări membre ale UE, Lukaşenko, 66 de ani, a spus:"Suntem forţaţi să retragem trupele de pe străzi".

La un forum al femeilor desfăşurat joi la Minsk, preşedintele belarus le-a transmis popoarelor din cele trei ţări vecine menţionate: "Opriţi politicienii fără minte, nu-i lăsaţi să declanşeze un război!"

Această declaraţie intervine în timp ce criza politică nu slăbeşte în fosta republică sovietică, confruntată cu o vastă mişcare de contestare populară după alegerile prezidenţiale din 9 august.

Respins de opoziţie care evocă o consultare trucată, scrutinul a dus la reconfirmarea mandatului lui Aleksandr Lukaşenko aflat la putere din 1994.

Polonia şi Lituania au denunţat aceste alegeri, apreciindu-le drept fraudate, şi au primit mai mulţi opozanţi care au fugit de regimul de la Minsk. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria