Belarus: Lider al opoziției, arestat la Minsk

Belarus: Lider al opoziției, arestat la Minsk

Liderul belarus de opoziție Nikolai Statkevici a fost reținut la Minsk, la doar câteva săptămâni după o precedentă arestare, a relatat vineri DPA.

Vorbind la Radio Europa Liberă, soția lui Nikolai Statkevici, Maria Adamovici, a spus că soțul său a fost reținut de polițiști după ce a participat la o întâlnire cu un sindicat.

El a fost arestat imediat ce a ieșit din clădirea unde avusese loc întâlnirea, a afirmat femeia. Motivul reținerii lui Statkevici nu este cunoscut deocamdată.

În ultimele luni, Statkevici a făcut apel la proteste împotriva liderului autoritar al Belarusului, Aleksandr Lukașenko. În vârstă de 60 de ani, Statkevici este portavocea mișcării de opoziție din Belarus, iar timp de mulți ani a fost considerat deținut politic.

În 2011, el a fost condamnat la șase ani de închisoare după ce a participat la protestele violente de după alegerile din decembrie 2010. După eliberare, Statkevici a fost din nou în arestul poliției în aprilie și august acest an.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu