Belarus: Manifestație împotriva președintelui Aleksandr Lukașenko

Belarus: Manifestație împotriva președintelui Aleksandr Lukașenko

Aproape 3.000 de persoane, potrivit jurnaliștilor aflați la fața locului, au participat miercuri pe străzile capitalei Minsk la o rară manifestație a opoziției președintelui belarus Aleksandr Lukașenko, relatează AFP.

Ei au lansat un apel la demisia conducătorului țării, acuzând autoritarismul acestuia. Manifestația, interzisă oficial, a avut ca scop în special denunțarea unui impozit controversat vizând penalizarea persoanelor care lucrează mai puțin de șase luni pe an.

Aleksandr Lukașenko, care conduce cu o mână de fier Republica Belarus din 1994, a suspendat săptămâna trecută aplicarea acestei măsuri numite "taxa pentru paraziți", dar a refuzat să o abroge complet.

"Protestele populare nu sunt legat doar de acest decret", a afirmat unul dintre organizatorii mitingului, Serghei Kalyakin, "probelma este că a devenit imposibil să mai trăiești aici".

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…