Belarus spune că nu îşi va schimba statutul de ţară liberă de arme nucleare

Belarus spune că nu îşi va schimba statutul de ţară liberă de arme nucleare

Insinuările cu privire la o schimbare a statutului de ţară liberă de arme nucleare al Belarusului sunt nefondate, a declarat miercuri un reprezentant al delegaţiei Belarusului, şeful departamentului de securitate internaţională şi control al armelor din principalul departament de diplomaţie multilaterală al Ministerului de Externe, Vasily Pavlov, la o conferinţă a ţărilor participante la Tratatul privind neproliferarea armelor nucleare (TNP).

„Insinuările despre schimbarea a statutului de ţară liberă de arme nucleare al Belarusului, precum şi nerespectarea TNP sunt nefondate”, a spus el.

Diplomatul a subliniat că Belarus „în urmă cu aproape 30 de ani, ghidată de un sentiment de responsabilitate profundă, a făcut o alegere conştientă în favoarea renunţării la posesia armelor nucleare fără nicio condiţie şi rezerve şi a aderat la TNP ca stat lipsit de arme nucleare”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante