Belarus: Un canal de ştiri oficial publică o fotografie cu Lukaşenko, după speculaţii privind starea lui de sănătate

Belarus: Un canal de ştiri oficial publică o fotografie cu Lukaşenko, după speculaţii privind starea lui de sănătate

Un canal de ştiri de stat din Belarus a publicat luni o fotografie cu preşedintele Aleksandr Lukaşenko în vizită la ceea ce este prezentat a fi un centru de comandă militar, în prima sa apariţie publică după aproape o săptămână, în urma speculaţiilor cu privire la starea de sănătate a liderului belarus în vârstă de 68 de ani, informează Reuters.

FOTO: AFP

Canalul Telegram Pul Pervogo, canal de stat ce informează despre activităţile lui Lukaşenko, a anunţat că preşedintele belarus a întreprins o vizită de lucru la o bază a comandamentului central al forţelor aeriene. În fotografie, Lukaşenko apare cu un bandaj la mâna lui stângă, potrivit Agerpres.

Lukaşenko, care conduce cu o mână de fier Republica Belarus de trei decenii, a apărut slăbit în timpul ceremoniilor militare de la Moscova, pe 9 mai, şi nu a participat la un dineu oferit de Vladimir Putin. De atunci, el nu a fost văzut în public şi chiar a lipsit de la festivităţile naţionale din Belarus, duminică, iar aceasta a alimentat speculaţii, neconfirmate oficial, că Lukaşenko ar fi fost internat într-un spital.

Lukaşenko, în vârstă de 68 de ani, conduce Belarus din 1994. După o amplă mişcare de contestare declanşată de realegerea sa marcată, potrivit ONG-urilor, de fraude masive în 2020, regimul de la Minsk a lansat o represiune implacabilă care continuă şi în prezent.

În paralel, în timp ce relaţiile cu Europa s-au tensionat, Lukaşenko s-a apropiat de preşedintele rus Vladimir Putin, a cărui ofensivă împotriva Ucrainei el a susţinut-o chiar de la declanşarea ei, în februarie 2022.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu