Belarusul a anulat obligativitatea vizei pentru cetățenii din 80 de țări, pentru șederile de cel mult 5 zile

Belarusul a anulat obligativitatea vizei pentru cetățenii din 80 de țări, pentru șederile de cel mult 5 zile

Belarusul a anunțat luni anularea obligativității vizei pentru cetățenii din 80 de țări, inclusiv pentru țările Uniunii Europene în ansamblu, Statele Unite ale Americii și Japonia, relatează AFP.

Potrivit unui decret semnat de către președintele Aleksandr Lukașenko, această măsură nu se referă totuși decât la sejururile cu o durată de cinci zile maximum.

Printre țările ai căror cetățeni vor fi scutiți de acum înainte de vize figurează îndeosebi 39 de state ale Europei, dar și Brazilia, Indonezia, SUA și Japonia.

Această decizie se adresează în primul rând ''partenerilor strategici ai Belarusului și celor care au introdus deja un regim fără vize pentru cetățenii săi'' și vizează ''stimularea călătoriilor oamenilor de afaceri și ale turiștilor'', se menționează în decretul publicat de către președinția belarusă.

Conform sursei, cetățenii din Vietnam, Gambia, Honduras, India, China, Liban, Namibia și Samoa nu vor putea totuși să beneficieze de suprimarea vizei pentru Belarus decât dacă dețin viză Schengen multiplă.

Decretul va intra în vigoare după o lună de la publicarea sa.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cântăreața ucraineană Inna Voronova riscă 8 ani de închisoare după ce a filmat și apoi a distribuit videoclipuri cu apărarea antiaeriană a Ucrainei

2 Surprize, surprize / „Omul cu gaura” din ANAF face nuntă la hotelul unui „mare contribuabil”, apropiat de OMV!

3 Liderul nord-coreean Kim Jong-Un are două mari vicii / Raport oficial al de agenților secreți din Coreea de Sud

4 ​„Sindromul Ucraina”, bomba cu ceas pe care armata rusă încearcă să o ascundă sub preș

5 VIDEO „A început faza a doua” / Rebelii anti-Putin au intrat din nou pe teritoriul Federației Ruse