Belarusul a anulat obligativitatea vizei pentru cetățenii din 80 de țări, pentru șederile de cel mult 5 zile

Belarusul a anulat obligativitatea vizei pentru cetățenii din 80 de țări, pentru șederile de cel mult 5 zile

Belarusul a anunțat luni anularea obligativității vizei pentru cetățenii din 80 de țări, inclusiv pentru țările Uniunii Europene în ansamblu, Statele Unite ale Americii și Japonia, relatează AFP.

Potrivit unui decret semnat de către președintele Aleksandr Lukașenko, această măsură nu se referă totuși decât la sejururile cu o durată de cinci zile maximum.

Printre țările ai căror cetățeni vor fi scutiți de acum înainte de vize figurează îndeosebi 39 de state ale Europei, dar și Brazilia, Indonezia, SUA și Japonia.

Această decizie se adresează în primul rând ''partenerilor strategici ai Belarusului și celor care au introdus deja un regim fără vize pentru cetățenii săi'' și vizează ''stimularea călătoriilor oamenilor de afaceri și ale turiștilor'', se menționează în decretul publicat de către președinția belarusă.

Conform sursei, cetățenii din Vietnam, Gambia, Honduras, India, China, Liban, Namibia și Samoa nu vor putea totuși să beneficieze de suprimarea vizei pentru Belarus decât dacă dețin viză Schengen multiplă.

Decretul va intra în vigoare după o lună de la publicarea sa.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Atamanul și-a părăsit calul și nevasta pentru aventură, dar s-a întors acasă corect”

2 Cruzime fără margini a comandanților ruși

3 Data morții lui Putin, prezisă de un medium rus. Mai mult, a descris și modul în care va sfârși

4 Peste 100 de soldaţi ai Gărzii Naționale a Rusiei, armata privată a lui Vladimir Putin, concediați după ce au refuzat să lupte ăn Ucraina!

5 Alertă în lumea interlopă! Se pregătește răzbunarea morții lui Emi Pian, șeful clanului Duduienilor?