Belgia: 70 de persoane intoxicate cu monoxid de carbon într-un centru de karting indoor

Belgia: 70 de persoane intoxicate cu monoxid de carbon într-un centru de karting indoor

Circa 70 de persoane au fost intoxicate sâmbătă-seară cu monoxid de carbon, dintre care cinci grav, în cadrul unui eveniment privat organizat într-un nou centru de karting indoor la Wavre, lângă Bruxelles, au anunțat autoritățile locale, transmite AFP.

Sursă foto: Wavre Indoor Karting / Facebook

Incidentul a avut loc în jurul orei 19,30 GMT la Wavre Indoor Karting, care a fost inaugurat joi în acest oraș situat la aproximativ 30 de kilometri sud-est de capitala belgiană.

Victimele au fost transportate la mai multe spitale din centrul Belgiei.

"Toate persoanele au fost evacuate din centrul de karting și nicio victimă nu se mai află în pericol", a declarat, în jurul orei 23,00 GMT, primarul din Wavre, Françoise Pigeolet, agenției de presă Belga, arată AFP.

Circa 150 de persoane asistau la evenimentul privat în cadrul căruia s-a produs intoxicația, conform autorităților locale.

Media belgiană transmite că unele persoane s-au plâns de prezența monoxidului de carbon încă din seara de joi.

Anchetatorii consideră că un sistem de ventilație defect este cauza probabilă a incidentului, a declarat Françoise Pigeolet.

Pe pagina sa de Facebook , Wavre Indoor Karting a precizat că este "bineînțeles profund dezolat de incident" și a asigurat victimele de susținerea sa.

AGERPRES/ (AS — autor: Vicențiu Purcărea, editor online: Evelin Ceciu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Imagini care dau fiori cu podul unde a deraiat trenul internaţional IRN 347(Dacia Wien Hauptbahnhof - Bucureşti Nord)

2 VIDEO Totul despre tentativa de asasinat asupra fostului președinte al SUA / Momentul filmat în care s-a tras asupra lui Donald Trump la un miting de ca…

3 „Doar în Africa am mai văzut așa ceva” / Codin Maticiuc, șocat de camera în care a stat într-un hotel din Costinești

4 Cică Orban va primi de la UE ce-a semănat...

5 VIDEO Ce se întâmplă în America? Atacatorul lui Trump a fost surprins pe video chiar când începe să tragă, oamenii l-au văzut și strigau că are o armă…