Belgia a dat undă verde vaccinării împotriva COVID-19 a copiilor între 5 şi 11 ani

Belgia a dat undă verde vaccinării împotriva COVID-19 a copiilor între 5 şi 11 ani

Belgia a dat undă verde luni vaccinării împotriva COVID-19 a copiilor din grupa de vârstă 5-11 ani, după ce şi alte state europene au luat aceeaşi decizie, transmite AFP.

Vaccinarea copiilor este 'gratuită şi voluntară' şi 'nu va fi posibilă decât cu acordul părinţilor sau al tutorelui legal', precizează un comunicat emis la finalul unei reuniuni interministeriale a miniştrilor sănătăţii din acest stat federal.

Ea se va face cu versiunea pediatrică a vaccinului Pfizer/BioNTech, aprobată de Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) şi 'care se administrează în două doze la interval de 21 de zile'.

Primele invitaţii la vaccinare vor fi lansate chiar de la începutul lunii decembrie, mai ales copiilor cu comorbidităţi, pentru care vaccinarea este 'puternic recomandată' dat fiind că 'protejează faţă de formele severe ale maladiei cauzate de virus', adaugă acelaşi comunicat.

Vaccinul le va fi propus şi copiilor sănătoşi, care 'vor putea astfel să beneficieze de o mai bună protecţie individuală, contribuind în acelaşi timp la cea a persoanelor vulnerabile din anturajul lor şi a societăţii în ansamblul său'.

Autorităţile belgiene au mai precizat că statutul de vaccinare al copiilor nu va avea nicio consecinţă asupra activităţilor lor sociale, pentru această grupă de vârstă nefiind solicitat niciun fel de certificat sanitar.

Restricţiile impuse pentru limitarea epidemiei suscită proteste în Belgia, unde mai multe manifestaţii au degenerat în ciocniri cu poliţia în ultimele săptămâni.

Potrivit datelor recente ale institutului de sănătate publică Sciensano, în jur de 10.000 de cazuri noi de infectare sunt raportate zilnic în medie în această ţară cu 11,5 milioane de locuitori.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Am fost supusă abuzului sexual în țara mea. România m-a tratat ca un gunoi. Am ales să plec”

2 VIDEO Priviți, muci l-a făcut! O dronă kamikaze Switchblade americană lovește un tanc rusesc cu militari pe el

3 VIDEO Șefa Russia Today: Cine studiază în Occident merge direct în iad / Dacă Rusia nu câștigă războiul se va termina rău pentru toată omenirea

4 Sunt „carne de tun”? / Soldații din „republicile populare” protestează contra comandanților ruși

5 Dovada măcelului din Ucraina / Ultimul a fost produs în 1961! / Da, Rusia chiar a scos de la „naftalină” depășitele tancuri sovietice T-62