Belgia: Accesul rutier către aeroportul Bruxelles-Zaventem, închis după identificarea unui automobil suspect (presă)

Belgia: Accesul rutier către aeroportul Bruxelles-Zaventem, închis după identificarea unui automobil suspect (presă)

Autostrada A201 care duce către aeroportul internațional Bruxelles-Zaventem a fost închisă marți după-amiază în urma identificării unui automobil suspect, relatează postul public de televiziune belgian RTBF și cotidianul La Derniere Heure.

Compania publică de transport din Bruxelles (STIB) a anunțat că nici autobuzele de pe liniile 12 și 21 nu au acces spre aeroport, iar traseele autobuzelor companiei De Lijn, care asigură transportul interurban, au fost deviate la cererea poliției federale belgiene.

Poliția a oprit un vehicul suspect reperat pe baza plăcuței cu numărul de înmatriculare, iar o echipă a Serviciului de ridicare și distrugere a încărcăturilor explozive (SEDEE) s-a deplasat la locul incidentului.

Pe de altă parte, traficul aerian este oprit pe aeroportul Zaventem ca urmare a unei acțiuni de protest a Belgocontrol, compania ce asigură controlul traficului aerian în Belgia.

Măsurile de securitate în zona orașului Bruxelles sunt consolidate în urma atentatelor din 22 martie de la aeroportul Zaventem și stația de metrou Maelbeek, soldate cu 32 de morți.

AGERPRES/(AS — autor: Tudor Martalogu, editor: Vicențiu Purcărea, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro