Belgia: Alertă cu bombă la un centru comercial din Bruxelles; un suspect a fost reținut

O alertă cu bombă a obligat marți poliția belgiană să intervină la centrul comercial 2 din Bruxelles, unul dintre centrele comerciale în care existau temeri că ar urma să fie comis un atac terorist, informează postul RTL, citat de EFE.

Potrivit sursei citate, o persoană a fost reținută în legătură cu această amenințare. Unele surse au declarat pentru La Libre Belgique că individul ar fi purtat o centură explozivă.

Potrivit ziarului belgian, poliția a fost avertizată cu privire la "o situație suspectă după apelul unei persoane particulare la ora locală 5:30", a declarat purtătorul de cuvânt al poliției din Bruxelles Capitale-Ixelles, Ilse Van de Keere. "A fost stabilit un perimetru de securitate. Operațiunea este în curs de desfășurare', a adăugat ea. Circulația pe bulevardul Jardin Botanique a fost întreruptă, în schimb stația de metrou Rogier a rămas deschisă. Echipe ale serviciilor de deminare (SEDEE) au fost trimise la fața locului pentru a evalua situația.

Premierul belgian Charles Michel și-a anulat intervenția pe care o avea programată în această dimineață în direct la postul RTL din cauza alertei. Purtătorul său de cuvânt a declarat că Michel se va deplasa la centrul de criză, a informat agenția Belga.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cum se stă. Ultimele cifre și calcule din taberele principalelelor partide

2 Se întoarce foaia? Gunoiul care l-a înregistrat pe Nicușor Dan, chemat de procurori cu înregistrările difuzate…

3 Sindile, audiat la DNA! În vârstă de 42 de ani, șeful jandarmilor la represiunea din 10 august s-a pensionat p…

4 CTP / Nu votez cu madam Cârnat

5 Ultimul sondaj înainte de alegerile de duminică. Nicușor Dan și Gabriela Firea, umăr la umăr în lupta pentru P…