Belgia-Canada. Duelul dintre francofoni. Cine și-a adjudecat victoria?

Belgia-Canada. Duelul dintre francofoni. Cine și-a adjudecat victoria?

Belgia a învins Canada cu 1-0 în meciul din primul tur al fazei grupelor Cupei Mondiale din Qatar. Întâlnirea a avut loc miercuri pe stadionul „Ahmed bin Ali” din Er Rayyan. ''Diavolii roşii'', medaliaţi cu bronz în urmă cu patru ani, s-au impus prin golul reuşit de Michy Batshuayi (44), însă victoria lor nu a fost obţinută atât de uşor, nord-americanii ratând un penalty.

Atacantul canadian Taijon Buchanan în duel cu fundașul belgian Timothy Castagne. Foto: EPA-EFE

Batshuayi a semnat prima ocazie a meciului, în min. 1, cu un şut de la 20 de metri, prins de portar.

Canada, la a doua sa participare la Cupa Mondială, după ediţia din 1986, a început în forţă, surprinzând echipa antrenată de Roberto Martinez, care a rezistat cu greu asalturilor.

În min. 8, un şut al lui Buchanan a fost deviat cu mâna de Carrasco, iar canadienii au primit penalty, după verificarea VAR, însă Alphonso Davies, jucătorul lui Bayern Munchen, a tras telefonat şi Courtois a respins (11). Ar fi fost primul gol al Canadei la Cupa Mondială, după ce în 1986 nu a înscris .Nord-americanii au continuat ofensiva, dar Courtois (30) a respins şutul lui Johnston, apoi Alderweireld a blocat şutul din întoarcere al lui David (31). În min. 39, Laryea a fost călcat de Witsel în careul Belgiei, dar nu s-a acordat din nou penalty.

Belgienii au avut o oportunitate bună în min. 23, dar Batshuayi a fost blocat în careu de Hutchinson în momentul şutului.

''Diavolii roşii'' au înscris în min. 44, prin Batshuayi, care a fost angajat de Alderweireld cu pasă lungă, de excepţie, şi l-a executat pe Borjan.

Canada a mai avut două situaţii bune până la pauză, însă Buchanan a reluat peste poartă din 6 metri la centrarea lui Laryea (45+2), iar şutul violent al lui Eustaquio, din marginea careului, a fost blocat de Tielemans (45+5).

După pauză, Belgia a făcut mutările necesare şi a neutralizat jocul Canadei, însă nici nord-americanii nu au mai avut aceeaşi vivacitate şi inspiraţie. Echipa antrenată de englezul John Herdman şi-a mai creat ocazii de gol, însă fără un grad de periculozitate ridicat: David a trimis cu capul pe lângă (48), iar mingea expediată de Larin cu capul (80) a fost prinsă de Courtois.

Belgienii au avut şi ei câteva oportunităţi, însă Batshuayi a fost blocat de Laryea în momentul şutului (67), iar De Bruyne nu a reuşit să găsească precizia necesară pentru a-l învinge pe Borjan (86, 90+1).

În celălalt meci al grupei, Marocul şi Croaţia au terminat nedecis, 0-0.

Duminică 27 noiembrie sunt programate meciurile din etapa a doua, Belgia - Maroc (Al Thumama Stadium - Doha, 15:00) şi Croaţia - Canada (Khalifa International Stadium - Ar-Rayyan, 18:00).

Belgia conduce acum în grupa F , al cărei clasament, la acest moment se confundă cu un meci de x și 0 (unde x e înlocuit de cifra 1).

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...