Belgia interzice exportul a 2,9 milioane de doze de vaccin antigripal

Belgia interzice exportul a 2,9 milioane de doze de vaccin antigripal

Agravarea situaţiei epidemiologice în Belgia ca urmare a pandemiei de coronavirus a determinat guvernul de la Bruxelles să interzică exportul a 2,9 milioane de doze de vaccin antigripal destinate ţării, în timp ce autorităţile sanitare recomandă devansarea şi intensificarea campaniei de vaccinare împotriva gripei sezoniere, informează EFE.

Potrivit ediţiei de marţi a cotidianului economic L'Echo, executivul belgian a invocat un decret regal pentru a interzice "vânzarea sau furnizarea de medicamente persoanelor stabilite în alt stat membru al Uniunii Europene", precum şi "transportul medicamentelor într-o regiune din afara Belgiei".

Măsura, care nu este deloc una obişnuită, este valabilă până la 28 februarie 2021, iar "interdicţia exporturilor trebuie să fie cât mai limitată cu putinţă", a explicat purtătorul de cuvânt al Agenţiei Federale a Medicamentelor şi Produselor Sanitare, Ann Eeckhout.

Aceste 2,9 milioane de doze de vaccin disponibile în Belgia, cu o populaţie de 11,4 milioane de locuitori, vor servi în principiu pentru a proteja populaţia mai sensibilă din ţară, iar cuantumul lor este cu 10% mai mare decât în anii precedenţi, adaugă publicaţia citată.

"Principalul obiectiv este să păstrăm în Belgia vaccinurile destinate ţării, indiferent unde sunt produse. Loturile destinate altor state membre, inclusiv cele care sunt produse în Belgia, nu sunt vizate de interdicţia privind exporturile", menţionează L'Echo. Altfel spus, compania farmaceutică GSK, care produce vaccinuri în Belgia pentru piaţa internaţională, va putea continua să exporte aceste produse.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Nu arată rău nici ea! / Reacția englezoaicei părăsite pentru o ucraineancă refugiată

2 Imagini care dau fiori soldaților ruși

3 De citit! / Replica unui grup de economiști ucraineni la afirmațiile lui Noam Chomsky despre războiul dintre Rusia și Ucraina

4 VIDEO Priviți, rușii aveau doar 10 bucăți, acum au mai rămas 9....

5 Interesante amănunte...