Belgia supraveghează peste 600 de presupuși jihadiști și 80 de predicatori integriști

Belgia supraveghează peste 600 de presupuși jihadiști și 80 de predicatori integriști

Oficiul belgian de coordonare pentru analizarea amenințărilor (OCAM) supraveghează 622 de presupuși jihadiști, precum și 80 de predicatori integriști și 20 de "lupi singuratici" întorși din Siria, potrivit unui raport al acestei instituții citat sâmbătă de presa locală flamandă, informează EFE.

Potrivit cotidianului Het Laastste Nieuws, OCAM supraveghează 213 celule teroriste în Flandra, 15 în Bruxelles și 56 în Valonia, ceea ce arată că în Belgia nu există nicio regiune în care să nu existe o astfel de amenințare.

OCAM a avertizat cu câteva luni în urmă că un număr tot mai mare de moschei și centre islamice din Belgia se află sub controlul wahhabismului, doctrină fundamentalistă a islamului, îndeosebi în orașe precum Bruxelles, Anvers și Malines (Mechelen).

În plus, OCAM a atras atenția în trecut că wahhabismul se extinde în Europa prin intermediul posturilor de televiziune și a internetului.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…