Berarii pot răsufla ușurați; ploile au salvat recolta de hamei a Germaniei

Berarii pot răsufla ușurați; ploile au salvat recolta de hamei a Germaniei

Ploile care au căzut la sfârșitul verii au salvat recolta de hamei a Germaniei, ceea ce înseamnă că berarii vor avea la dispoziție un ingredient cheie pentru producția de bere, a declarat directorul traderului german de hamei, Barth Haas Group, informează Reuters.

Berarii din vestul și estul Europei, din Asia și Africa se bazează pe hameiul din Germania și în acest an au apărut îngrijorări referitoare la un posibil deficit de aprovizionare, ca urmare a unei cereri crescute în urma popularității berilor artizanale, dar și a lipsei de stocuri.

"Recolta din Germania mai avea doar șapte zile și ajungea într-o situație dezastruoasă din cauza vremii secetoase din iunie și iulie", a declarat Stephan Barth, director operațional la Barth Haas.

Germania este al doilea mare producător mondial și, împreună cu SUA, asigură 75% din oferta mondială de hamei.

"Grație ploilor din luna august am fost salvați și mă aștept la o recoltă medie în Germania", a spus Barth Haas, precizând că, împreună cu recolta ușor peste medie din SUA, piața va fi suficient aprovizionată chiar dacă prețurile vor rămâne ridicate.

Hameiul este unul dintre ingredientele principale pentru producția de bere, alături de apă, malț și drojdie, iar Germania și SUA exportă împreună aproximativ 26.000 de tone pe an.

Chiar dacă recoltatul hameiului a început în principalele regiuni producătoare din Germania, Barth Haas consideră că este prea devreme să facă aprecieri cu privire la calitatea recoltei din acest an, în special când vine vorba de conținutul de acizi alfa, care dau gustul amărui al berii.

Barth Haas prognozează că Germania va recolta în 2017 aproximativ 39.200 de tone de hamei, ușor sub recolta de 42.700 de tone din 2016. În cazul SUA, Barth Haas estimează că recolta de hamei va fi de 45.000 de tone în 2017, cu aproximativ 5.000 de tone mai mare decât în 2016.

"Oferta de hamei pentru berari va fi una adecvată, dar mă aștept ca prețurile spot să rămână la un nivel ridicat, din cauza stocurilor mici și a cererii mari", a subliniat Barth Haas.

În ultimii cinci ani, recoltele mondiale de hamei au fost inferioare cererii, iar stocurile s-au epuizat, în condițiile în care cererea mondială a urcat cu un procent pe an, ca urmare a creșterii popularității berilor artizanale.

"Cota de 2-2,5% din piața mondială a berii controlată de berile artizanale consumă aproximativ 20% din recolta de hamei", a precizat Barth Haas.

Berile artizanale sunt produse de berarii mici și independenți, utilizând metode tradiționale care necesită mai mult hamei. De exemplu, mărci populare de bere artizanală, precum India Pale Ale, consumă de șase ori mai mult hamei decât mărcile de bere produse în cantități de masă.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /