Berlin: Proteste violente față de evacuarea unei clădiri ocupate ilegal, soldate cu rănirea a 123 de polițiști

Berlin: Proteste violente față de evacuarea unei clădiri ocupate ilegal, soldate cu rănirea a 123 de polițiști

O manifestație a militanților de extrema stângă la Berlin împotriva evacuării unei clădiri ocupate ilegal s-a transformat în confruntări violente în noaptea de sâmbătă spre duminică, soldându-se cu rănirea ușoară a 123 de polițiști, precum și cu 86 de interpelări, a indicat poliția germană, citată de AFP și DPA.

Un responsabil al municipalității Berlinului, Frank Henkel, a denunțat ceea ce el a numit ''orgia violenței extremei stângi'' și abuzarea de dreptul de a manifesta ''de către anarhiști și turbulenți''. În opinia sa este vorba de cea mai violentă manifestație de acest tip din capitala germană din ultimii ani.

Incidentele au avut loc noaptea trecută în mai multe cartiere centrale din Berlin, dar amploarea consecințelor nu a fost stabilită și comunicată decât duminică de către forțele de ordine.

În afară de polițiștii răniți cu pietre, sticle sau cu bâte, și în afară de interpelări, poliția a indicat că numeroase vehicule au fost incendiate și vitrine de magazine sparte. Mai mulți manifestanți au fost, de asemenea, răniți. Majoritatea dintre manifestanții interpelați au fost între timp eliberați.

Protestele au izbucnit din cauza evacuării unei clădiri în Rigaer Strasse, ocupată ilegal de către militanți ai extremei stângi. La manifestația de sâmbătă seara au participat până la 3.500 de persoane și poliția a mobilizat 1.800 de oameni în cursul nopții.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa