Berlinală 2016: "O noapte la Tokoriki", de Roxana Stroe, premiu special în secţiunea Generation 14plus

Berlinală 2016: "O noapte la Tokoriki", de Roxana Stroe, premiu special în secţiunea Generation 14plus

Filmul "O noapte la Tokoriki", în regia româncei Roxana Stroe, a primit premiul special pentru cel mai bun scurtmetraj din partea juriului internaţional al secţiunii Generation 14plus, din cadrul ediţiei din acest an a Festivalului de Film de la Berlin.

Berlinală 2016: "O noapte la Tokoriki", de Roxana Stroe, premiu special în secţiunea Generation 14plus (Imagine: Octav Ganea/ Arhiva Mediafax Foto)

La secţiunea Generation 14plus a celei de-a 66-a ediţii a Festivalului de la Berlin, din care au făcut parte 61 de filme de lungmetraj şi scurtmetraj dedicate copiilor şi tinerilor, a fost selectat şi scurtmetrajul regizoarei Roxana Stroe, intitulat "O noapte în Tokoriki".

Acţiunea filmului se petrece într-o discotecă improvizată numită "Tokoriki", unde întregul sat sărbătoreşte majoratul Gianinei. Iubitul acesteia împreună cu Alin urmează să îi facă un cadou neaşteptat, pe care nimeni nu îl va uita. Protagonişti sunt Cristian Priboi şi Iulia Ciochină.

"O noapte la Tokoriki" a primit premiul special al juriului internaţional al secţiunii Generation 14plus, care o valoare de 2.500 de euro, suma fiind oferită de Bundeszentrale für Politische Bildung (Federal Agency for Civic Education), potrivit site-ului festivalului.

Juriul internaţional al acestei secţiuni din cadrul Festivalului de la Berlin a fost format din: Sam de Jong, Petros Silvestros şi Liz Watts.

Filmul "O noapte la Tokoriki", al treilea scurtmetraj al regizoarei române Roxana Stroe, după "Plante perene" (2013) şi "Black Friday" (2015), a avut premiera mondială la Berlinala 2016, potrivit berlinale.de.

Festivalul Internaţional de Film de la Berlin, ajuns la a 66-a ediţie şi desfăşurat în perioada 11-21 februarie, este al doilea festival ca importantă şi mărime în Europa, după Festivalul de la Cannes.

Ceremonia de decernare a trofeelor din cadrul competiţiei principale a evenimentului va avea loc, sâmbătă seară, la Berlin.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Uite o chestie interesantă despre patronul Digi

2 Voi știți cine e marmota asta?

3 VIDEO Interlopul Armin Bitzy i-a luat gâtul cămătarului Gabi „Șef" în fața unor copii care se jucau

4 Sechestrată și umilită în casa unui judecător

5 Secretul Mykonosului, dezvăluit de Ramona Olaru! Ce fac „fetițele” noastre cu miliardarii