Berlinala 2019 Un film german şochează arătând ororile comise de un ucigaş în serie din anii '70

Berlinala 2019 Un film german şochează arătând ororile comise de un ucigaş în serie din anii '70

'The Golden Glove', un film german tulburător despre un ucigaş în serie obsedat de femei în cartierul ''roşu'' din Hamburg din anii '70, a avut premiera sâmbătă la Festivalul internaţional de film de la Berlin, fiind unul dintre cele 17 filme aflate în competiţia pentru Ursul de Aur.

Regizat de Fatih Akin, filmul spune povestea lui Fritz Honka, un bărbat scund, cu strabism, nas spart şi dinţi stricaţi, care ademenea femei în vârstă, singure, la barul "The Golden Glove", în portul Hamburg, în apartamentul său de la mansardă. Acolo le ucidea şi păstra părţi tăiate din corpurile victimelor, relatează Reuters.

Filmul nu glorifică violenţa, ci explorează umanitatea victimelor şi a ucigaşului, explică regizorul filmului. "Ideea este că fiecare persoană, şi victimele, dar şi ucigaşul, are demnitatea ei. Şi m-am gândit că este o provocare, nu ştiam dacă sunt în stare să-i fac faţă", a declarat Akin într-o conferinţă de presă.

"Nu am vrut să-l justific. Omul este bolnav. Dar am vrut ca publicul să fie cu el în această călătorie'', a adăugat regizorul.

''Când facem un film despre violenţa sexuală, trebuie să o arătăm'', a argumentat Fatih Akin, deoarece aceste scene au şocat în timpul proiecţiilor pentru presă.

"Nu putem vorbi despre ceva fără a arăta ce se întâmplă. Decizia de a arăta violenţa, cum să plasăm camera, a făcut obiectul unor discuţii foarte lungi. Am vorbit despre asta în fiecare zi cu operatorul meu principal", a adăugat el, citat de AFP. "Am vrut cu adevărat să rămân cât mai fidel cărţii şi, din păcate, rezultatul este că nu va fi un film pentru toată lumea", a afirmat el.

Imaginile şocante în care Honka taie cu fierăstrăul corpurile prostituatelor bătrâne şi singure, după ce le-a violat şi le-a omorât, în izbucniri alimentate cu alcool, au fost tulburătoare, dar necesare, a mai spus Akin.

Adaptare a romanului autorului german Heinz Strunk, filmul pătrunde în trecutul lui Honka pe vremea când era un copil din estul Germaniei cu nouă fraţi, un tată alcoolic şi o mamă cu probleme, înainte de a pleca în Hamburg şi a pendula între locurile de muncă.

Honka, interpretat de tânărul actor german Jonas Dassler, a ucis cel puţin patru femei între anii 1970-1975 şi a fost arestat doar din întâmplare după ce apartamentul său a luat foc şi s-au găsit părţi descompuse de trupuri umane.

În timpul filmărilor, un psiholog de sex feminin i-a ajutat pe actori să facă faţă scenelor de viol.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Recucerirea Insulei Șerpilor de către Rusia - consecințe majore pentru România care poate deveni furnizor energetic inclusiv pentru Europa de Est

2 VIDEO Trupele ucrainene au spart apărarea rușilor în regiunea nord-estică Harkov

3 VIDEO O întreagă formație de atac a armatei ruse a fost distrusă după ce a intrat într-un câmp minat

4 Cum a devenit interlopul Calu proxenetul șef din Tenerife. O fostă membră PRM, colegă de dosar

5 Șansele tancurilor rusești în fața celebrelor blindate americane M1 Abrams, care ar putea ajunge în Ucraina