Bernie Sanders câștigă primarele democrate din Virginia de Vest (media)

Bernie Sanders câștigă primarele democrate din Virginia de Vest (media)

Bernie Sanders a învins-o marți pe Hillary Clinton la primarele democrate din Virgina de Vest, însă fără să pună în cauză statutul de favorită la învestitură al fostei Prime Doamne, relatează AFP.

*SUA: Donald Trump învinge în primarele republicane din Virginia de Vest

Canalul NBC, apoi Fox News l-au declarat pe senatorul de Vermont învingător în acest stat din Munții Apalași. Potrivit rezultatelor anunțate din 16% din secțiile de votare, senatorul de Vermont obține 48% din voturi, față de 43% pentru Hillary Clinton.

Aproape toți votanții au fost albi, indică sondajele realizate la ieșirea de la urne. Acest electorat alb rămâne punctul slab al lui Hillary Clinton care de la 1 februarie și-a construit succesul electoral în principal cu ajutorul minorităților de culoare și latino-americane, precum și al femeilor.

Înfrângerea de marți nu pune în cauză posibila ei învestitură, în joc fiind numai 29 de delegați, repartizați proporțional.

Hillary Clinton conduce detașat în cursa delegaților. Cu 2.224 delegați înainte de aceste primare, ea se apropie de majoritatea absolută de 2.383, în timp ce Bernie Sanders avea doar 1.448, potrivit estimărilor CNN.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale