Bernie Sanders: Hillary Clinton are nevoie de un partener de stânga pentru funcția de vicepreședinte

Bernie Sanders: Hillary Clinton are nevoie de un partener de stânga pentru funcția de vicepreședinte

Rivalul democrat al lui Hillary Clinton în cursa prezidențială americană, Bernie Sanders, a avertizat duminică în privința faptului că aceasta nu va beneficia de sprijinul susținătorilor săi dacă nu alege pentru funcția de vicepreședinte un partener de stânga, relatează AFP.

"Asta înseamnă să ai un candidat de stânga pentru a atrage familiile modeste, tinerii, pentru a-i atrage în procesul politic, provocând o participare mai puternică", a spus el în cadrul emisiunii "Meet the Press" de pe NBC.

Senatorul din Vermont în vârstă de 74 de ani nu mai este în poziția de a o obține învestitura democrată, dar el continuă să-și facă campanie, atrăgând un public entuziast, și să câștige alegeri primare în SUA.

El a mobilizat numeroși tineri alegători și independenți, categorii de votanți pe care Hillary Clinton speră să le seducă până la alegerile din noiembrie.

Bernie Sanders a fost întrebat despre posibilitatea ca Hillary Clinton să îl aleagă ca partener pentru funcție de vicepreședinte pe senatorul democrat de Virginia Tim Kaine, un fost guvernator considerat un posibil partener și pentru Barack Obama în 2008.

"Îl apreciez foarte mult", a răspuns Bernie Sanders, fără a face mai multe comentarii.

Considerat un centrist în rândul democraților, Tim Kaine este un adept al necesității de a coopera cu republicanii pentru a negocia acorduri care să facă să avanseze lucrurile în Congres. "Locuitorii din Virginia vor ca noi să depășim diviziunile partizane", a declarat el pentru Washington Post în 2014.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Planeta sexuală Moldova / Agresoarea avea un cârnat pe care a încercat să-l introducă în vaginul femeii

2 Mariana Moculescu s-a pozat aproape goală, într-o poziție sexuală! Cică e bonus pentru fani....

3 „Iubiți români, iubiți străini, nu conta, amanți să fie…” / Femeia asta e nimfomană?

4  Vlăduța Lupău, știți, aia despre care a întrebat Florin Călinescu ce a întrebat...

5 „Nu va mai reveni pe teren”