Beți, vomitând și bătându-se între ei/Detalii picante de la petrecerile din Downing Street

Beți, vomitând și bătându-se între ei/Detalii picante de la petrecerile din Downing Street

Petreceri care au durat până dimineața, membrii ai echipei guvernamentale beți, vomitând și luptându-se unii cu alții, pereții din Downing Street pătați cu vin roșu și o reuniune ilegală pentru ziua de naștere a prim-ministrului Marii Britanii, Boris Johnson. Este imaginea petrecerii din reședința premierului britanic, în timp ce restul Regatului Unit se afla în lockdown din cauza pandemiei de COVID-19. Detaliile sunt parte a unei anchete cu privire la petrecerile din Whitehall și Downing Street, scrie CNN.

Premierul Boris Johnson duce o luptă pentru a-și salva funcția, după publicarea raportului coordonat de înaltul funcționar public, Sue Gray, care a dezvăluit detalii inedite de la petrecerile din Downing Street și a făcut publice noi fotografii de la două întâlniri separate.

Gray a scris că „conducerea superioară din centrul” administrației lui Johnson „trebuie să poarte responsabilitatea” pentru petrecerile care deveniseră un obicei.

Ea a adăugat că „nu există nicio scuză pentru unele dintre comportamentele” pe care le-a văzut, care au inclus „consumul excesiv de alcool”. Au fost, de asemenea, prezentate emailuri, inclusiv unele în care personalul a discutat deschis despre ascunderea petrecerilor de mass-media.

Raportul a investigat 16 evenimente care au avut loc în inima guvernului în timp ce Regatul Unit trăia sub restricții stricte legate de COVID-19.

O fotografie cu Johnson ridicând o cutie de bere la o petrecere de aniversare organizată în onoarea sa a fost inclusă în dosar, alături de mai multe imagini cu Johnson la un alt eveniment.

Vorbind în Parlament la câteva momente după publicarea raportului, Johnson a spus că este „umilit” și că și-a „învățat lecția”, adăugând: „Îmi asum întreaga responsabilitate pentru tot ce s-a petrecut sub nasul meu”.

Dar el a repetat, de asemenea, afirmațiile anterioare conform cărora petrecerile au escaladat doar după ce el a plecat și a insistat că este „surprins și dezamăgit”.

„Am participat pentru scurt timp la astfel de adunări pentru a le mulțumi pentru serviciul lor, care cred că este una dintre îndatoririle esențiale ale conducerii”, a spus Johnson.

Raportul ridică semne de întrebare serioase dacă Johnson a indus în eroare parlamentarii atunci când a negat anterior existența unor astfel de petreceri.

Johnson a fost atacat de liderul Partidului Laburist, Keir Starmer, care a spus că ancheta „oferă o dovadă definitivă a modului în care cei din clădire au tratat sacrificiile poporului britanic cu dispreț total”.

„Acest raport va fi un monument al orgoliului și al aroganței unui guvern care credea că este o regulă pentru ei și o altă regulă pentru toți ceilalți”, a spus Starmer.

„Nu poți fi legiuitor și cel care încalcă legea. Este timpul să-și faci bagajele”, i-a spus acesta premierului britanic.

Raportul mai arată că Johnson a participat la o petrecere în grădină în mai 2020 timp de aproximativ o jumătate de oră, la care au fost prezente aproximativ „30-40 de persoane”.

O invitație la acel eveniment anunța personalul despre o petrecere „cu distanțare socială” în grădina din Downing Street.

„Ați putea sugera, de asemenea, să-și aducă propria băutură! Nu sunt sigur că vom avea suficient”, se arată într-un email trimis de Martin Reynolds, secretarul lui Johnson, potrivit raportului. A doua zi, Reynolds a remarcat că mass-media nu a aflat despre petrecere, scriind unui coleg: „Se pare că ne-am descurcat cu (asta)”.

Într-un alt schimb de emailuri, personalului i s-a spus să evite „să se plimbe fluturând sticle de vin” în timp ce mass-media se afla în clădire și să facă liniște cât timp are loc o conferință de presă pe tema COVID-19.

Unii angajați s-au simțit inconfortabil de comportamentul din interiorul Downing Street, dar s-au temut să ridice problema. Și cu alte ocazii, personalul a fost tratat prost de către cei implicați în evenimente.

„Am fost conștientă de multiple exemple de lipsă de respect și de tratament prost al personalului de securitate și de curățenie. Acest lucru a fost inacceptabil”, a spus Sue Gray.

Iar Gray a dat de înțeles că oficialii de la Downing Street nu au fost dispuși să ofere informații despre petreceri, scriind: „Din păcate, detaliile unor evenimente au fost cunoscute de mine și de echipa mea doar din în mass-media. Acest lucru este dezamăgitor”.

Funcția lui Boris Johnson este amenințată de scandalul numit „Partygate”. Premierul britanic a negat inițial că ar fi avut loc astfel de evenimente. Unii dintre parlamentarii din propriul său partid s-au alăturat solicitărilor opoziției și i-au cerut demisia în ultimele săptămâni.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...