Biden: Contestarea de către republicani a 'Obamacare' la Curtea Supremă este pur şi simplu o cruzime

Biden: Contestarea de către republicani a 'Obamacare' la Curtea Supremă este pur şi simplu o cruzime

Preşedintele ales al SUA, Joe Biden, a declarat marţi că decizia republicanilor de a contesta la Curtea Supremă 'Obamacare', reforma sistemului de asigurări de sănătate, care extindea semnificativ accesul la serviciile de îngrijire medicală, este "pur şi simplu o cruzime şi dezbină în mod inutil", relatează DPA.

"Acest caz reprezintă cea mai recentă încercare a ideologilor de extremă-dreapta de a face ceea ce au eşuat în mod repetat să facă mult timp", a spus el într-un discurs despre 'Affordable Care Act', aşa cum este cunoscută oficial legea privind reforma sistemului de asigurări de sănătate, adoptată în timpul mandatului lui Barack Obama.

"Această încercare de a evita dorinţa poporului american, verdictul instanţelor din trecut şi deciziile Congresului este, în opinia mea, pur şi simplu o cruzime şi dezbină în mod inutil", a spus Biden într-un discurs susţinut în fieful său din Wilmington.

El a mai declarat că disputa va stabili dacă asigurările de sănătate pentru mai mult de 20 de milioane de persoane "vor fi eliminate în mijlocul celei mai mari pandemiei din ţară din utimul secol".

Biden a promis că odată ce îşi va prelua mandatul în ianuarie, administraţia sa "va spori semnificativ măsurile de protecţie în cazul serviciilor de sănătate, le va aduce americanilor o asigurare universală şi va reduce costurile cu serviciile de sănătate cât de repede va fi omeneşte posibil".AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante