Biden: Contestarea de către republicani a 'Obamacare' la Curtea Supremă este pur şi simplu o cruzime

Biden: Contestarea de către republicani a 'Obamacare' la Curtea Supremă este pur şi simplu o cruzime

Preşedintele ales al SUA, Joe Biden, a declarat marţi că decizia republicanilor de a contesta la Curtea Supremă 'Obamacare', reforma sistemului de asigurări de sănătate, care extindea semnificativ accesul la serviciile de îngrijire medicală, este "pur şi simplu o cruzime şi dezbină în mod inutil", relatează DPA.

"Acest caz reprezintă cea mai recentă încercare a ideologilor de extremă-dreapta de a face ceea ce au eşuat în mod repetat să facă mult timp", a spus el într-un discurs despre 'Affordable Care Act', aşa cum este cunoscută oficial legea privind reforma sistemului de asigurări de sănătate, adoptată în timpul mandatului lui Barack Obama.

"Această încercare de a evita dorinţa poporului american, verdictul instanţelor din trecut şi deciziile Congresului este, în opinia mea, pur şi simplu o cruzime şi dezbină în mod inutil", a spus Biden într-un discurs susţinut în fieful său din Wilmington.

El a mai declarat că disputa va stabili dacă asigurările de sănătate pentru mai mult de 20 de milioane de persoane "vor fi eliminate în mijlocul celei mai mari pandemiei din ţară din utimul secol".

Biden a promis că odată ce îşi va prelua mandatul în ianuarie, administraţia sa "va spori semnificativ măsurile de protecţie în cazul serviciilor de sănătate, le va aduce americanilor o asigurare universală şi va reduce costurile cu serviciile de sănătate cât de repede va fi omeneşte posibil".AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Fosta țiitoare a lui Dragnea s-a combinat cu fostul patron de la Sensiblu

2 VIDEO Priviți, soldații ucraineni folosesc obuzierele italiene FH70, dar trag cu muniție produsă în Finlanda!

3 ULTIMA ORĂ E disperare mare! / Rusia scoate din depozitele armatei și prima generaţie a lui T-80!

4 VIDEO „Nu mai are fiere, splină, o parte din ficat, coastele i-au pătruns în plămâni” / Patru polițiști de la SAS, reținuți după ce au bătut un bărbat c…

5 Hopa! Soldații ruși și-au creat pe Telegram o „scorbură” pe care Kremlinul nu o poate controla