Bihor: 24 de migranți irakieni și sirieni, din care 13 minori, depistați într-o autoutilitară (FOTO)

Bihor: 24 de migranți irakieni și sirieni, din care 13 minori, depistați într-o autoutilitară (FOTO)

Un grup de 24 de migranți sirieni și irakieni care intenționau să treacă ilegal frontiera, călăuziți de un cetățean român, au fost depistați de polițiștii de la Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlac.

Sursa foto: www.politiadefrontiera.ro

Potrivit comunicatului Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră (ITPF) Oradea, migranții au fost descoperiți în noaptea de duminică spre luni de polițiștii de frontieră în cadrul unei acțiuni pentru combaterea migrației ilegale.

Polițiștii au observat, în jurul orei 24,00, pe sensul de mers dinspre autostrada A1 înspre orașul Nădlac, o autoutilitară marca Mercedes Vito.

Sursa foto: www.politiadefrontiera.ro

Având suspiciuni cu privire la marfa transportată, polițiștii de frontieră au oprit autoutilitara și i-au cerut șoferului să se legitimeze. Acesta este un cetățean român, Nicolae F., în vârstă de 37 de ani, din județul Sălaj, iar în interiorul autoutilitarei polițiștii au descoperit 24 de cetățeni străini.

Cu ocazia verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt cetățeni sirieni și irakieni, opt bărbați, trei femei și 13 minori, adulții având vârste cuprinse între 18 și 75 de ani, iar minorii între 2 și 16 de ani, majoritatea fiind solicitanți de azil în România.

Sursa foto: www.politiadefrontiera.ro

La cercetări s-a stabilit că solicitanții de azil intenționau să treacă ilegal frontiera pentru a ajunge într-o țară din Spațiul Schengen.

"Polițiștii de frontieră arădeni au întocmit migranților lucrare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar călăuzei sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de migranți, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun", se mai arată în comunicatul de presă.

AGERPRES / (AS — autor: Eugenia Pașca, editor: Irina Poenaru, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...