Bihor: 25 de cetățeni irakieni opriți la frontieră din drumul ilegal spre Spațiul Schengen

Bihor: 25 de cetățeni irakieni opriți la frontieră din drumul ilegal spre Spațiul Schengen

Un număr de 25 de cetățeni irakieni au fost opriți, în cursul nopții, de polițiștii de frontieră din Nădlac în timp ce grupul de migranți se deplasa prin culturi agricole în intenția de a trece granița.

Sursa foto: www.politiadefrontiera.ro

Potrivit comunicatului ITPF Oradea, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Nădlac i-au depistat, în urma unei acțiuni pentru combaterea migrației ilegale, efectuate împreună cu lucrători din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmerie Arad.

Astfel, în jurul orei 1,30, aceștia au observat pe direcția localității de frontieră Nădlac mai multe persoane care se îndreptau spre teritoriul statului vecin, pe jos, prin culturile agricole.

Polițiștii au intervenit cu operativitate, iar grupul, format din 25 de persoane — 6 bărbați, 3 femei și 16 minori, a fost oprit în apropierea graniței și dus la sediul sectorului pentru cercetări.

Din primele verificări efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt cetățeni irakien — 9 adulți, cu vârste cuprinse între 19 și 45 de ani, și 16 minori, cu vârste între 1 an și 16 ani, toți solicitanți de azil în țara noastră. Cetățenii irakieni au declarat că intenționau să treacă fraudulos frontiera din România în Ungaria, pentru a ajunge într-un stat din Spațiul Schengen.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

AGERPRES / (AS — autor: Eugenia Pașca, editor: Marius Frățilă, editor online: Gabriela Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Iub, te-am regulat cum trebuie?” / Dragnea, încornorat ca ultimul gușfarete

2 Zvon...

3 AUDIO Profesorul Cordoș, înregistrat când înapoiază mita după trei luni de la decesul pacientului

4 Cel mai bogat israelian, miliardarul Beny Steinmetz, a fost reținut în Grecia. El este condamnat definitiv în …

5 VIDEO „Vino peste mine! Fără mandat îți înfig furci și topoare în inimă” / Interlopul Glonț, săltat de mascați