Bihor: Aproape 2.500 de persoane au pornit în marș de protest la Oradea

Bihor: Aproape 2.500 de persoane au pornit în marș de protest la Oradea

Aproape 2.500 de orădeni s-au adunat sâmbătă seara în Piața Unirii de unde au pornit, la ora 20.00, într-un marș autorizat pe un alt traseu decât cel din serile anterioare.

*LIVE UPDATE Protest în București: Peste 90.000 de persoane în Piața Victoriei (FOTO/VIDEO)

Pe traseu, numărul protestatarilor este în creștere, în seara de vineri ajungând la peste 5.000 de orădeni.

La adunarea din jurul statuii lui Mihai Viteazul, protestatarii au scandat 'Nu abrogare!/Vrem anulare!', 'Țara se ridică/Ordonanța pică!', 'CCR/Mai repede!', 'Vă bateți joc de noi/Vă declarăm război!', solicitând retragerea ordonanței 13, respectiv anularea ei.

'Mesajul nostru către Dragnea este să plece! Și el și guvernul lui și partidul lui! Vrem demisia guvernului după ce retrag această ordonanță sau o abrogă, după aceea vrem alegeri anticipate, ca să terminăm odată cu borfașii aceștia pentru totdeauna. Acesta este mesajul pentru Dragnea!', a declarat, pentru AGERPRES, Sebastian Duma, organizator.

Protestatarii care au vorbit la microfon au subliniat că orice modalitate juridică s-ar aborda, ei vor ca 'această ordonanță să nu-și producă efectele', a spus Adrian Oergar.

'Vrem ca, în primul rând, să nu ne mai mintă. Pentru că chiar nu suntem o nație de proști ca să nu înțelegem ce se întâmplă. Dacă am ieșit în stradă nu am ieșit nici pentru domnul Soros, nici pentru domnul Iohannis, ci pentru ordonanța mizeră care scoate din pușcării pe cei care ne-au furat atâția ani de zile. Nu mi se pare normal ca cineva să fure și să nu mai ajungă să plătească', a declarat, pentru AGERPRES, Adrian Mierluț.

Alături de orădeni au sosit în această seară și grupuri din alte orașe ale județului, din Beiuș, Aleșd sau Marghita. 'Țara Beiușului spune NU corupției!' scria pe mai multe pancarte.

'Aseară la Beiuș ne-am adunat în jur de 200 de oameni, care au protestat pentru o țară normală. Nu sunt de acord cu ordonanța pe care au dat-o, nu mi se pare normal să se permită, literalmente, să furi pe față fără să fii tras la răspundere, pentru că până la urmă noi, oamenii de rând, avem de suferit. Noi suntem România, noi muncim pentru țara asta. Îmi doresc o țară normală', a declarat beiușeanul Andrei Simedre.

'Altă întrebare/ Vrem anulare!', 'Golănia PSD/ Mendată de UE', 'La închisoare/Nu la guvernare', 'Vrem anticipate și să alegem alți conducători', au scandat oamenii.

'Urgența era a lor, nu a noastră. Normal ar trebui să fie retrasă și să își urmeze cursul ca la orice lege. Nu este o urgență atât de mare. Mai sunt alte legi care ar trebui urgentate, cum ar fi legea falimentului persoanelor fizice. Noi zi de zi, avem și alte probleme urgente', a spus juristul Marius Cazacu

Un alt orădean a recitat ultimele trei strofe din Scrisoarea a III-a, după care cu toții au intonat Imnul României.

'Din păcate, guvernanții nu au înțeles că dacă sunt aleși de cetățenii români atunci trebuie să-i reprezinte și să nu voteze ordonanțe peste noapte doar de dragul prietenilor, hoților, mai ales a celor din pușcării ca să iasă. S-a terminat. Nu mai suntem în anii 1990. Suntem în 2017, când tineretul este foarte conștient că și ei au un cuvânt: vor să trăiască în România, vor democrație și vor legi drepte. Dacă nu sunt în stare să voteze legi pentru cetățenii români, și mai ales pentru tinerii de azi, ca să-i țină în România, atunci ei să plece din guvern', a declarat, pentru AGERPRES, Moldovan Lajos.

Potrivit organizatorilor, traseul mitingului va atinge zona bulevardului Decebal, cu trecere prin Parcul Petofi, Bulevardul Magheru, Parcul Traian la Prefectură și revenire în Piața Unirii pe strada Republicii. Ora de încheiere a marșului este tot ora 23.00, la fel ca în serile precedente.

AGERPRES/(A — autor: Eugenia Pașca; editor: Nona Jalbă, editor online: Adrian Dădârlat


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...