Bihor: Elevii şi profesorii din Alba nu prezintă simptome ale coronavirusului; aceştia au plecat către casă

Cei 45 de elevi şi cei şase profesori însoţitori din Alba Iulia, reîntorşi duminică seara dintr-o excursie din Italia, au fost consultaţi de medicii epidemiologi care nu au constatat simptome de gripă, a declarat, pentru AGERPRES, directorul DSP Bihor, Daniela Rahotă.

"Nu s-a depistat niciun simptom. Copiii au plecat liniştiţi către domiciliile lor. Le-am luat chestionarele, dar ei nici nu au fost în zona aceea periculoasă, au intrat prin provincie, dar nu au intrat în comunele acelea. Au plecat, totul e în regulă", a menţionat Daniela Rahotă.

Autocarul cu cei 51 de pasageri, venind din Italia, zona Veneto, unde au fost înregistrate cazuri de infectare cu coronavirus, a intrat duminică seara în vama Borş. Pentru a urgenta verificarea lor, DSP Bihor a dublat numărul medicilor epidemiologi din vamă, astfel încât formalităţile şi consultaţiile au fost efectuate de doi medici specialişti.

Potrivit prefectului judeţului Bihor, Dumitru Ţiplea, în cursul serii, în jurul orei 22,00, mai este aşteptat să sosească din Italia un autocar cu adulţi, toţi bihoreni. AGERPRES/(A - autor: Eugenia Paşca, editor: Irina Poenaru, editor online: Daniela Juncu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Se inaugurează o nouă autostradă: Tronsonul din autostrada Transilvania care părea imposibil de deschis …

2 Bine scris...

3 Cătălin Sindile, unul dintre capii Jandarmeriei de la 10 August, pus sub acuzare pentru orele suplimentare înc…

4 BREAKING Rareș Bogdan, mesaj de ultimă oră care dă frisoane „Ciumei Roșii”!

5 Băsescu în direct către Firea: Cea mai preacinstită fecioară, sunteți putredă de coruptă, nu mai vorbiți de Ni…