Bihor: Nouă migranți din Irak și Maroc, călăuziți de un bulgar, întorși de la frontieră

Bihor: Nouă migranți din Irak și Maroc, călăuziți de un bulgar, întorși de la frontieră

Nouă cetățeni din Irak și Maroc, între care trei minori, care au încercat să iasă ilegal din țară, călăuziți de un cetățean bulgar, au fost depistați de polițiștii de frontieră de la S.P.F Borș și întorși din drumul lor spre Spațiul Schengen.

Sursa foto: www.politiadefrontiera.ro

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră (ITPF) Oradea, cei nouă, solicitanți de azil în România, au încercat să iasă ilegal din țară, ajutați de un cetățean bulgar care i-a transportat până în apropierea graniței cu Ungaria.

Ei au fost descoperiți duminică, de către polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Borș, pe timpul executării unor acțiuni specifice, când au observat un microbuz care s-a deplasat până în apropierea frontierei și din care au coborât mai multe persoane.

La vederea echipajului poliției, șoferul a abandonat persoanele și a demarat în viteză, fiind ulterior oprit de polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului PF Salonta.

În cadrul primelor verificări s-a stabilit faptul că persoanele care au coborât din microbuz sunt opt cetățeni din Irak și unul din Maroc, adulții având vârste cuprinse între 18 și 41 de ani și minorii între 13 și 14 ani, toți solicitanți de azil în România.

Totodată, șoferul microbuzului a fost identificat ca fiind cetățeanul bulgar A.D., în vârstă de 36 ani. Acesta a declarat că a preluat persoanele din Timișoara și le-a transportat până în apropierea graniței, cu scopul de a le facilita trecerea frontierei în Ungaria.

Polițiștii de frontieră au întocmit acte de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat celor nouă migranți, iar șoferului bulgar pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de migranți, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

AGERPRES / (AS — autor: Eugenia Pașca, editor: Irina Poenaru, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...