Bihor: Peste 5.000 de orădeni sunt în stradă, în marș de protest

Bihor: Peste 5.000 de orădeni sunt în stradă, în marș de protest

Peste 5.000 de orădeni protestează, joi seară, în marș prin municipiul Oradea, împotriva adoptării de către guvern a ordonanței de modificare a Codurilor penale.

"Suntem peste 5.000, dar încă ni se alătură grupuri, grupuri de oameni. Vom mai ieși în fiecare zi încă o săptămână, pentru că am obținut aprobare până pe 8 februarie inclusiv, între orele 18 și 23. După conferința de presă cu Dragnea, nu ne-am schimbat părerea. Din contră. Ne-a întărâtat și mai mult. Pentru că minte cu nerușinare. El spune că nu scapă de dosar. Minciună prin omisiune. Scapă! Scapă de acuzația de abuz în serviciu! Și acolo ar fi fost cea mai mare pedeapsă pe care o putea primi. Omul minte cu nerușinare", a declarat, pentru AGERPRES, Sebastian Duma, unul dintre organizatori.

Revendicările sunt aceleași, a precizat el pentru ziariști, fiind cele care au fost exprimate în mediul public începând din noaptea de marți.

"Sunt revendicările tuturor protestatarilor din țară: abrogarea sau retragerea oug-urilor respective. Dorim ca acest guvern să demisioneze. Și dorim tot mai mult, pe zi ce trece, dispariția acestei majorități parlamentare, ceea ce nu se poate realiza decât prin dizolvarea Parlamentului și organizarea de alegeri anticipate. Majoritatea din Parlament, PSD-ALDE și cei care îi sprijină din umbră, nu mai sunt legitimi să ne reprezinte, să reprezinte interesele acestui popor. Noi îi considerăm trădători de țară", a spus Duma.

El a anunțat sutele de protestatari, care s-au adunat de la ora 18,00 în Piața Unirii că au obținut aprobarea jandarmilor și a poliției de a mărșălui, în zilele de protest și pe trasee diferite astfel încât să ajungă și în cartierele de blocuri.

Cu vuvuzele, portavoci, drapele, pancarte, oamenii scandau lozinci precum "Vă rugăm să ne scuzați/Nu producem cât furați!", "Sunteți un partid de hoți/ De corupți și mafioți!", "Dragnea, nu uita/Așteptăm și cartea ta!", "Abrogați/Ș-apoi plecați!".

Un grup de aproximativ 30 de studenți, venind dinspre Universitate, au fost aplaudați la sosirea în piață. Pe pancartele lor scria: "6, vin studenții", "Păzea, generația tânără gândește", "DNA să vină să vă ia", iar manifestanții scandau "Studenții sunt cu voi".

Marșul a pornit la ora 19.30, din Piața Unirii, participanții urmând să treacă prin cartierul Rogerius, pe str. Traian Moșoiu — Piața Emanuil Gojdu — Podul Dacia — Bulevardul Gen. Magheru — str. Republicii — Bdul Ștefan cel Mare — str. Transilvaniei și retur pe Bulevardul Ștefan cel Mare — str. Republicii — str. George Enescu — Parcul Traian (Instituția Prefectului județului Bihor) — str. Republicii (pietonal) — str. Piața Regele Ferdinand — podul Sf. Ladislau — Piața Unirii. Manifestarea ar trebui să se încheie la ora 23.

"Noi suntem popor pașnic, și totuși, uitați câți au ieșit. Eu am ieșit pentru că nu-mi place minciuna. Și nu-mi place de domnul pentru care doar pentru el a fost dată această ordonanță. Cum au stat deținuții până acum, puteau să mai stea o jumătate de an. Nu trebuia să dea această ordonanță așa pe șest. S-or adunat și gata. E normal că legile trebuie îmbunătățite tot timpul, dar nu în acest hal", a declarat Asztalos Imre.

AGERPRES/(A — autor: Eugenia Pașca, editor: Dănuț Pușcașu, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”