Bihor: Prefectura aşteaptă o comunicare oficială a Tribunalului pentru a o suspenda pe primăriţa arestată preventiv

Bihor: Prefectura aşteaptă o comunicare oficială a Tribunalului pentru a o suspenda pe primăriţa arestată preventiv

Prefectul judeţului Bihor, Dumitru Ţiplea, a declarat, vineri, că aşteaptă o comunicare oficială din partea Tribunalului Bihor, care a decis în cursul serii de joi arestarea preventivă a primăriţei din comunca Brusturi, Livia Bârlău, pentru a lua măsura suspendării din funcţie a acesteia.

"Tribunalul Bihor s-a pronunţat aseară în camera de consiliu la ora 19,10, încuviinţând propunerea procuraturii de arestare preventivă a doamnei primar Livia Bârlău. Noi aşteptăm astăzi o comunicare oficială din partea Tribunalului privind arestarea preventivă a acesteia pentru ca în termen de 48 de ore să emitem ordinul de suspendare din funcţia de primar al comunei Brusturi", a declarat vineri, pentru AGERPRES, Dumitru Ţiplea.

Primarul comunei Brusturi, Livia Bârlău, şi soţul acesteia, Petrică Bârlău, prezentaţi joi în faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile pentru tentativă la omor.

Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bihor s-a pronunţat, joi seara, cu privire la propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor pe numele primăriţei PSD a comunei Brusturi, Livia Bârlău şi a soţului acesteia, Petrică Bârlău, acuzaţi de tentativă la omor asupra fostului procuror Ioan Bodogai, pe care l-au desfigurat în bătaie.

Hotărârea nu este definitivă, putând fi contestată la Curtea de Apel Oradea.

Într-un comunicat transmis joi de prim procurorul adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, Gligor Sabău, s-a arătat că, în data de 29 septembrie, cei doi soţi l-au bătut pe fostul procuror Ioan Bodogai, în vârstă de 62 de ani, în jurul orelor 13,30-14,00, în incinta unui depozit pentru materiale de construcţii.

Altercaţia a început în contextul unui schimb de replici şi a unor acuze reciproce, pe fondul unei stări conflictuale preexistente. Cei doi soţi i-au aplicat persoanei vătămate mai multe lovituri cu pumnii şi picioarele la nivelul membrelor şi peste corp, folosind chiar şi un cleşte de tăiat metal uriaş, de aproximativ 40 de centimetri.

Victima a fost părăsită la locul faptei, în stare de inconştienţă, ajungând ulterior la spital cu fracturi multiple, inclusiv la nivelul capului şi la ambele oase ale gambei, pentru care are nevoie de cel puţin 100 de zile de îngrijiri medicale. AGERPRES/(A, AS - autor: Eugenia Paşca, editor: Irina Poenaru, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”