Bill Gates a fost ales membru al Academiei Chineze de Inginerie

Bill Gates a fost ales membru al Academiei Chineze de Inginerie

Bill Gates, cofondator al companiei Microsoft, a fost ales membru al Academiei Chineze de Inginerie, subordonată guvernului, care dorește prin reînnoirea structurii sale de membri să își sporească influența internațională, relatează luni EFE.

În total, instituția chineză a numit 67 de experți naționali și alți 18 străini, printre care se evidențiază Bill Gates, care, pe lângă cunoscuta activitate a lui în sectorul tehnologiei, deține și compania TerraPower, dedicată designului de reactoare nucleare.

Academia Chineză de Inginerie a subliniat că prin alegerea de noi membri caută "să promoveze schimburile și colaborarea internațională" pentru a construi o academie de "prim nivel mondial", se arată într-un comunicat.

Filantropul american și premierul chinez, Li Keqiang, au semnat recent un acord la Beijing în vederea unei colaborări la cel mai înalt nivel în dezvoltarea tehnologiei nucleare.

Prin acest acord s-a creat Global Innovation Nuclear Energy Technology, o companie comună formată din China National Nuclear Corporation (CNNC) și TerraPower, cu scopul de a completa designul unui reactor TMR, un dispozitiv care diminuează nevoia de îmbogățire și de reprocesare a uraniului.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Guvernul pune piciorul în prag și vine cu proiecte pentru eliminarea haosului produs de ANRE / Până la ce dată v…

2 BREAKING Comisia Europeană refuză toate propunerile din Inițiativa cetățenească (Minority SafePack) privind mi…

3 DOCUMENT ANRE încearcă să dreagă busuiocul după ce Guvernul a anunțat că intervine în scandalul liberalizării …

4 Prima bombă în PSD! Dan Voiculescu și-a pus cârpele să demisioneze din partid și își face „grupare parlamentar…

5 O decizie corectă! Drulă, ministrul Transporturilor, nu mai vrea drumuri modernizate care să treacă prin sate,…