Bill Gates a fost ales membru al Academiei Chineze de Inginerie

Bill Gates a fost ales membru al Academiei Chineze de Inginerie

Bill Gates, cofondator al companiei Microsoft, a fost ales membru al Academiei Chineze de Inginerie, subordonată guvernului, care dorește prin reînnoirea structurii sale de membri să își sporească influența internațională, relatează luni EFE.

În total, instituția chineză a numit 67 de experți naționali și alți 18 străini, printre care se evidențiază Bill Gates, care, pe lângă cunoscuta activitate a lui în sectorul tehnologiei, deține și compania TerraPower, dedicată designului de reactoare nucleare.

Academia Chineză de Inginerie a subliniat că prin alegerea de noi membri caută "să promoveze schimburile și colaborarea internațională" pentru a construi o academie de "prim nivel mondial", se arată într-un comunicat.

Filantropul american și premierul chinez, Li Keqiang, au semnat recent un acord la Beijing în vederea unei colaborări la cel mai înalt nivel în dezvoltarea tehnologiei nucleare.

Prin acest acord s-a creat Global Innovation Nuclear Energy Technology, o companie comună formată din China National Nuclear Corporation (CNNC) și TerraPower, cu scopul de a completa designul unui reactor TMR, un dispozitiv care diminuează nevoia de îmbogățire și de reprocesare a uraniului.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...