Bill Gates, la Casa Albă pentru a discuta despre asistența internațională după reducerile propuse de Trump

Bill Gates, la Casa Albă pentru a discuta despre asistența internațională după reducerile propuse de Trump

Bill Gates, cel mai bogat om de pe planetă, a fost primit luni la Casa Albă de președintele SUA, Donald Trump, cei doi miliardari discutând la întrevedere aspecte privind progresele înregistrate în cadrul programelor pentru sănătate, dezvoltare și educație în lume, relatează DPA.

Gates, cofondator al Microsoft, a subliniat 'rolul esențial pe care SUA l-au avut în obținerea unor astfel de progrese', se arată într-un comunicat al Bill&Melinda Gates Foundation (Fundația Bill și Melinda), citat de media americane.

Presa nu a avut acces la discuțiile purtate de cei doi miliardari și Casa Albă nu a difuzat nicio declarație, dar purtătorul de cuvânt Sean Spicer a afirmat că Gates și Trump au discutat despre angajamentul lor comun în descoperirea și combaterea apariției unor maladii în întreaga lume.

Spicer a declarat jurnaliștilor că Trump l-a felicitat pe Gates pentru activitatea depusă de fundație în domeniul sănătății și securității sanitare în lume.

'Grupuri filantropice private generoase și inovatoare cum este Fundația Gates sunt deosebit de importante pentru misiunea noastră de a găsi remedii în viitor', a spus Spicer.

Vizita a survenit la câteva zile după ce administrația Trump a publicat proiectul de buget pe 2018 care prevede reduceri majore de cheltuieli în ceea ce privește ajutoarele internaționale și la Departamentul de Stat al SUA. Directorul executiv al Bill&Melinda Gates Foundation, Susan Desmond-Hellmann, a afirmat că este 'profund preocupată' de faptul că proiectul de buget al administrației Trump 'îi afectează disproporționat pe cei mai săraci oameni din străinătate și din țară'.

Purtătoarea de cuvânt a Fundației Gates, Sarah Logan, a declarat că fundația 'are o istorie îndelungată de cooperare cu oficiali din ambele tabere (politice) în ceea ce privește urmărirea priorităților comune, cum ar fi sănătatea și dezvoltarea la nivel global și sistemul local de educație'.

Gates, a cărui avere netă este estimată de revista Forbes la 86 miliarde de dolari, a renunțat în 2008 la postul de conducere pe care l-a deținut la Microsoft pentru a se ocupa de fundația de caritate pe care el și soția sa au întemeiat-o.

AGERPRES/( AS — autor: Violeta Gheorghe, editor: Gabriela Ionescu, editor online: Ada Vîlceanu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Uite dovada măsluirii! / „Marele document” care a făcut vâlvă ieri a fost adăugat ulterior cu pixul în registrul…

3 Să nu uitați unde ați citit asta prima dată

4 Drulă le dă cu manta? / Se pregătește vânzarea Portului Constanța? / Dezvăluiri care dau de gândit

5 Judecați voi! „Reformista” Andreea Moldovan, dividende de sute de mii de lei încasate fără a avea firme