Birchall: „Este absolut scandalos ce se întâmplă! CCR neagă realitatea statului de drept!”

Birchall: „Este absolut scandalos ce se întâmplă! CCR neagă realitatea statului de drept!”

CCR neagă realitatea statului de drept, susţine, într-o postare pe Facebook, fostul ministru al Justiţiei Ana Birchall, după ce două judecătoare ale Curţii au arătat practic în opinia concurentă a motivării deciziei, prin care amenzile din perioada stării de urgenţă au fost declarate neconstituţionale, că CCR a încălcat statul de drept şi decizia CEDO în cazul Kovesi, scrie Epoch Times.

Concret, cele două judecătoare, Livia Stanciu şi Simina Tănăsescu, susţin că decretul de instituire a stării de urgenţă semnat de Preşedintele României poate fi verificat doar de către instanţele de judecată, în ceea ce priveşte temeinicia sau oportunitatea emiterii, şi nu de Parlament sau de Curtea Constituţională. Mai mult, cele două arată că CCR încearcă din nou să-şi extindă competenţele pentru a analiza acest decret, ceea ce duce practic la încălcarea deciziei CEDO în acest caz, arată Ziare.com.

"'A greşi este omeneşte, a persista în greşeală este diabolic. CCR neagă realitatea statului de drept.' Acestea sunt doar câteva dintre concluziile, foarte bine argumentate, în opinia concurentă semnată de 2 judecători CCR: doamnele judecător Simina Tănăsescu şi Livia Stanciu, opinie care merita citită! Personal îmi menţin părerea că domnul Valer Dorneanu ar fi trebuit şi trebuie să îşi dea demisia din funcţia de preşedinte al CCR. Probabil că dacă era preşedinte CEDO Dorneanu ar fi scris direct în motivarea hotărârii CEDO că CCR trebuie să îl demită pe Dorneanu! Exact pe modelul practicat de Dorneanu în decizia CCR care a făcut de ruşine la CEDO şi România şi CCR! Este absolut scandalos ce se întâmplă! CCR-ul trebuie să respecte şi să apere Constituţia!", scrie Birchall, pe Facebook, în aceste condiţii.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Priviți ce mută Rusia la granița cu Ucraina!

2 Americanii, semnal de forță! Priviți ce dihanie au scos din adâncuri!

3 Din culisele marilor tunuri / Cine este în spatele firmelor care importă 90% din gazul rusesc?

4 VIDEO Demonstrație de forță a MApN?

5 A comis-o! Un sfârc nărăvaș a sărit din cupa sutienului Biancăi Drăgușanu!