"Birdman", marele favorit al Oscarurilor după ce a fost recompensat de Spirit Awards

"Birdman", marele favorit al Oscarurilor după ce a fost recompensat de Spirit Awards

"Birdman", proclamat cel mai bun film al anului la cea de-a 30-a ceremonie a premiilor Spirit Awards ale cinematografiei indepedente, pornește ca favorit la gala Oscarurilor, talonat îndeaproape de "Boyhood", relatează duminică AFP.

'Birdman', comedia neagră a regizorului mexican Alejandro Inarritu despre un fost actor de filme cu super-eroi care vrea să-și recupereze gloria, pornește cu un ușor avans în fața filmului 'Boyhood', un proiect cinematografic realizat de-a lungul a 12 ani de Richard Linklater, potrivit site-ului de pronosticuri Goldderby.com.


'Birdman', care a primit sâmbătă la Spirit Awards premiul pentru cel mai bun film, cel mai bun actor și cea mai bună imagine, este nominalizat în total la nouă categorii la Oscar, între care și cea pentru cel mai bun film al anului.

Spirit Awards a omagiat și prestația lui Julianne Moore, marea favorită la Oscaruri pentru rolul principal, care a primit premiul pentru cea mai bună actriță pentru rolul unei bolnave de Alzheimer în 'Still Alice'.


Pentru cei mai buni actori în roluri secundare au fost recompensați Patricia Arquette pentru 'Boyhood', un film despre copilărie și regăsirea timpului pierdut, și J.K. Simmons, care interpretează rolul unui profesor de muzică extrem de exigent în 'Whiplash'.

'Ida', de Pawel Pawlowski, a primit premiul pentru cel mai bun film străin. Acest lung-metraj filmat în alb și negru despre o tânără novice care pleacă în căutarea originilor sale este considerat favorit la această categorie și la premiile Oscar, în fața peliculei 'Timbuktu', care a triumfat vineri seara la premiile Cesar ale cinematografiei franceze.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 El este masonul crescut la sân de servicii, pe cale să-l îngroape pe Coldea...

2 Generalul rus Vadim Șamarin, adjunctul lui Gherasimov, a fost reținut

3 „Regele este prea plictisitor în pat”

4 O avea chiloți pe ea?

5 El este trădătorul reținut de DIICOT pentru spionaj în favoarea Rusiei