Biro Zsolt (PCM-UDMR): Catalonia, Lombardia și Veneto transmit un mesaj important din Transilvania

Biro Zsolt (PCM-UDMR): Catalonia, Lombardia și Veneto transmit un mesaj important din Transilvania

Deputatul UDMR Mureș Biro Zsolt, care este și liderul Partidului Civic Maghiar (PCM), a arătat, într-o postare pe pagina sa de socializare, că "autonomia este soluția" și că vizibilitatea regiunilor Catalonia, Veneto și Lombardia ar transmite un mesaj important pentru Transilvania.

 "Autonomia este soluția! Catalonia, Lombardia, Veneto — cele trei regiuni europene, care sunt cele mai vizibile astăzi (dar putem continua cu aspirațiile regionale crescânde, indiferent dacă ne gândim la scoțieni, irlandezi sau la un partid regional din Silezia, Polonia), care transmit și astăzi un mesaj important din Transilvania. Pe baza tendinței și a atitudinii statelor naționale europene, se poate trage concluzia că ceea ce am subliniat întotdeauna în zona Transilvaniei și, în special, în țara secuilor, este acum din ce în ce mai deschis pentru actorii politici europeni renumiți, și anume că autonomia este legitimă și pozitivă", a arătat deputatul UDMR.

Az autonómia a megoldás!

Katalónia, Lombardia, Veneto, három európai régió, amelyek ma leginkább láthatóak (de az egyre...

Posted by Biró Zsolt on  Monday, October 30, 2017

Parlamentarul a mai precizat, în aceeași postare, că, din punct de vedere al politicii de securitate, aceasta reprezintă stabilitatea, iar separarea teritorială unilaterală generează o politică negativă, nelegitimă și de securitate.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale