Biroul în care a murit Hitler, reconstruit într-un fost buncăr nazist

Biroul în care a murit Hitler, reconstruit într-un fost buncăr nazist

Într-un fost buncăr de cinci etaje construit în epoca național-socialismului la Berlin a fost creată o replică a biroului în care Adolf Hitler s-a sinucis înghițind cianură și care oferă o amplă documentație despre istoria nazismului, relatează EFE.

Sub titlul "Dokumentation Führerbunker", o expoziție care parcurge perioada celui de-al Doilea Război Mondial în Germania, construcția buncărului liderului nazist și sfârșitul celui de-al Treilea Reich, a fost prezentată joi presei.

Expoziția prezintă fotografii autentice din această epocă și este completată cu imagini ale filmului german "Untergang" ("Căderea"), care prezintă ultimele zile lui Hitler în refugiul său.

Pe lângă reconstituirea biroului original al lui Hitler, unde se pot vedea ziare originale din acea epocă, un tub de oxigen și un portret al regelui Wilhelm al II-lea, este prezentă și o machetă reprezentând structura originală a adevăratului buncăr al lui Hitler. Acesta rămâne în continuare un mister, având în vedere că a fost îngropat sub dărâmături, după ce rușii au demolat clădirile din această zonă în al doilea Război Mondial.

Buncărul, construit între 1943 și 1944 în apropiere de emblematica Poartă Brandenburg, avea o suprafață de 2.700 metri pătrați și aproape 30 de încăperi.

Poziția sa era strategică, fiind înconjurat de majoritatea clădirilor guvernului din acea vreme pe sub care existau numeroase pasaje subterane legate între ele și alte buncăre mai mici. Este greu de știut localizarea exactă a buncărului, existând doar o semnalizare într-un complex de clădiri indicând cu aproximație locul.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Informații certe

2 Zvon...

3 Așa o fi?

4 De citit! / Este posibil, oare, așa ceva în inima României?

5 Zvon... / Din „culisele întâlnirii” PNL-PSD de la vila Lac