Biserica Ortodoxă confirmă: „Una dintre cauzele eșecului la referendum e asocierea cu Dragnea”

Biserica Ortodoxă confirmă: „Una dintre cauzele eșecului la referendum e asocierea cu Dragnea”

Biserica Ortodoxă confirmă: ”Una dintre cauzele eșecului la referendum e asocierea cu Dragnea. Cei care au spus asta s-au referit la Dragnea, pe care l-au asociat insistent cu referendumul, ignorând faptul că actualii guvernanți erau obligați să organizeze referendumul”.
 
Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, Vasile Bănescu, a spus marți la RFI că două elemente au condus la eșecul referendumului. Primul este ”neclaritatea întrebării” de pe buletinul de vot, al doilea element fiind ”asocierea acestui referendum cu un anumit personaj politic, s-a spus clar că e referendum lui X”.

Întrebat de reporterul RFI cine e personajul X, Bănescu a spus: aaaaaaaa„Evident, cei care au spus asta în spațiul public s-au referit la dl Dragnea, pe care l-au asociat insistent cu referendumul, ignorând faptul că actualii guvernanți erau obligați să organizeze referendumul, acum sau mai târziu. Faptul că l-au organizat s-a transformat mai târziu într-un motiv de politizare a acestei teme”.

”Biserica Ortodoxă a primit această veste cu anumită mâhnire. Trebuie acum să analizăm cauzele eșecului. În primul rând, referendumul a fost amânat, discutat și rediscutat timp de 3 ani, timp în care tema a fost demonetizată și discreditată. În spațiul mediatic tema nu a fost bine primită și nici comentată cu maximă obiectivitate”, a mai spus purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române.

Întrebat cine e de vină pentru eșec, Bănescu a spus că ”organizatorii referendumului au fost autoritățile. Inițiatorii au fost Coaliția pentru Familie, nu biserica a fost nici inițiatoarea și nici organizatoarea referendumului. Dar dacă mă întrebați de vinovați, nu cred că trebuie să căutam vinovați punctuali, ci cauze: politizarea, asocierea cu un anumit personaj politic și întrebarea care a avut un grad de neclaritate”.

”Eu cred că nu se va ajunge la adopția de copii de către cuplurile gay, e o temă excesiv fluturată de unii, nu consider ca e un pericol iminent”, a mai spus purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe.

Ascultă tot interviul cu Vasile Bănescu pe RFI.ro



Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia