BISERICI ŞI CATEDRALE: Schitul Darvari

BISERICI ŞI CATEDRALE: Schitul Darvari

Schitul Darvari este un aşezământ monahal în centrul Bucureştilor, aici se află "ascunsă de privirile trecătorilor preocupaţi de grijile vieţii cotidiene, o oază plină de linişte şi spiritualitate ", arată istoricul acestui lăcaş, conform www.schituldarvari.ro .

"Schitul Darvari e o bisericuţă de vis, în mijlocul unei grădini de roman semănătorist, şi e un fost metoc atonit. (...) Locul nu poate să nu atragă prin graţia, micimea, liniştea lui tupilată", potrivit părintelui Nicolae Steinhardt.Aşezământul are două hramuri: Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena, Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril.

Schitul Darvari a fost ctitorit în anul 1834, de către Mihail Darvari şi soţia sa Elena, născută Buzescu, potrivit istoricului aşezământului.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Situație explozivă la vârful Armatei Rusiei

2 ULTIMA ORĂ Prima „decapitare” la vârful Armatei Rusiei după „măcelul” din Crimeea!

3 Canalul rus „General SVR: Putin a recunoscut cu ușile închise eșecul din Ucraina. Planul prin care încearcă un „haos controlat”

4 Rusul nu știa ce i se întâmplă. Fusese capturat...

5 „A fost un semn de respect pentru munca mea” / Româncă din Italia, proprietara unui bar, impresionată de gestul a trei tineri: au intrat noaptea și au b…