Bistriţa-Năsăud: Bărbat condamnat pentru tentativă de omor în Belgia - arestat, în baza unui mandat european

Bistriţa-Năsăud: Bărbat condamnat pentru tentativă de omor în Belgia - arestat, în baza unui mandat european

Un bistriţean în vârstă de 45 ani din comuna Spermezeu, condamnat de autorităţile din Belgia la patru ani de închisoare pentru tentativă de omor, fost arestat în baza unui mandat european, potrivit unui comunicat de presă remis, marţi, de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud.

"Ieri (luni-n.r.), 22 ianuarie, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud au depistat un bărbat, de 45 de ani, din Spermezeu, care era urmărit internaţional. Pe numele celui în cauză, autorităţile judiciare din Belgia au emis un mandat european de arestare, fiind condamnat la 4 ani de închisoare pentru comiterea infracţiunii de tentativă de omor. Pentru depistarea bărbatului, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare, obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională - Inspectoratul General al Poliţiei Române", se arată în comunicat.

Bărbatul a fost prezentat, marţi dimineaţa, Curţii de Apel Cluj, care a emis pe numele acestuia mandat de arestare pentru 30 de zile, şi va fi încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Bistriţa-Năsăud, pentru demararea procedurilor în vederea predării către autorităţile belgiene. AGERPRES (AS - autor: Tina Ţucui, editor: Diana Dumitru, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria