Bistriţa-Năsăud: Încă un pacient din focarul de la secţia Neurologie a Spitalului Judeţean - infectat cu noul coronavirus

Un alt pacient internat la secţia Neurologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Bistriţa, secţie unde a fost depistat, săptămâna trecută, un focar de COVID-19 în rândul personalului, a fost diagnosticat cu infecţie cu noul coronavirus, fiind cel de-al doilea caz confirmat printre bolnavii internaţi aici.

Potrivit datelor comunicate, luni, AGERPRES, de către purtătorul de cuvânt al SJU Bistriţa, Camelia Strungari, pacientul face parte din grupul de şase bolnavi cărora a trebuit să le fie refăcute testele, deoarece s-a constatat că recoltarea primelor probe nu s-a făcut în mod corespunzător.

Bolnavul fusese internat în acelaşi salon cu primul pacient de la Neurologie confirmat cu COVID-19.

Ceilalţi cinci pacienţi testaţi au primit rezultate negative.

Zilele trecute au fost testaţi şi doi dintre cei trei asistenţi medicali care nu s-au aflat la muncă în perioada în care s-au făcut teste întregului personal de la Neurologie, dar şi din secţiile învecinate (Cardiologie, Oftalmologie şi Transfuzii Sanguine), precum şi pacienţilor din aceste secţii. Rezultatele în cele două cazuri au fost negative.

Ultimul asistent medical va fi testat când se va întoarce din concediul de odihnă, a menţionat reprezentanta SJU.

În secţia Neurologie, 19 angajaţi din cei 37 testaţi săptămâna trecută au fost depistaţi cu COVID-19: doi medici, 12 asistenţi medicali, trei infirmiere, un registrator şi un kinetoterapeut. Alţi doi asistenţi medicali, de la ATI, respectiv CT, care erau contacţi direcţi ai unor angajaţi de la Neurologie, au primit acelaşi diagnostic.

În total, până la această dată, ca urmare a izbucnirii focarului de infecţie cu noul coronavirus la secţia Neurologie a SJU Bistriţa, 23 de persoane din rândul personalului medical, personalului sanitar auxiliar şi pacienţilor au fost confirmate cu COVID-19. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Șerpăria asta este Poliția Română? Amănunte incredibile publicate de o jurnalistă celebră

2 VIDEO Categoria „valori” / Ăla de lângă Bercea Mondial este președintele PSD Olt, cel care i-a luat locul tracto…

3 EXCLUSIV Traian Băsescu NU va candida la Primăria Capitalei!

4 Cum arăta geanta cu 3,8 milioane de dolari cash cu mita primită de Elena Udrea în sediul PDL / Afară, lumea prot…

5 Pro România, partidul CIE / SIE: Predoiu-general, Ponta-copil de trupă, Anghelache-aport valutar