Bistriţa-Năsăud: O comună cu aproximativ 2.400 de locuitori a urcat la o incidenţă a cazurilor de COVID-19 de 8,2 la mie

Bistriţa-Năsăud: O comună cu aproximativ 2.400 de locuitori a urcat la o incidenţă a cazurilor de COVID-19 de 8,2 la mie

Comuna Negrileşti din judeţul Bistriţa-Năsăud, cu puţin peste 2.400 de locuitori, are, începând de vineri, o incidenţă a cazurilor de COVID-19 de 8,2 la mie, cea mai mare din judeţ, iar sătenii vor avea parte de al doilea sfârşit de săptămână cu carantină de noapte.

Începând cu data de 19 septembrie, comuna a trecut pragul de 6 la mie, pentru ca vineri să urce la peste 8 la mie, cu 20 de cazuri de COVID-19 confirmate în ultimele două săptămâni.

Şefa Direcţiei de Sănătate Publică Bistriţa-Năsăud, Anca Andriţoiu, a precizat pentru AGERPRES că decizia privind extinderea carantinei de noapte la Negrileşti, având în vedere că incidenţa este mai mare de 7,5 la mie, va fi luată abia după 48 de ore, deoarece sunt persoane care ar urma să iasă din perioada de izolare, ceea ce ar face ca această măsură să rămână valabilă doar pentru zilele de vineri, sâmbătă şi duminică, dacă nu vor apărea cazuri noi.

În schimb, cei circa 160 de elevi de la şcoala gimnazială din Negrileşti vor fi nevoiţi să treacă, începând de luni, la sistemul de predare online, până când numărul cazurilor de COVID-19 va scădea.

Primarul comunei Negrileşti, Dumitru Costin, a declarat pentru AGERPRES că printre cei confirmaţi cu infecţia cu SARS-CoV-2 se numără persoane care muncesc în străinătate şi care au aflat că sunt pozitive atunci când s-au testat pentru a se putea întoarce în ţările în care activează.

"Au fost foarte mulţi dintr-ăştia veniţi din străinătate şi trebuiau să plece înapoi, s-au testat şi au ieşit pozitivi. Avem şi care sunt în Bistriţa, dar au domiciliul la noi, deşi nu stau la noi. (...) Am avut şi trei persoane decedate, unul de 57 ani şi doi mai în vârstă, persoane la peste 80 de ani, care au decedat săptămâna trecută", a explicat primarul.

Alte patru comune din judeţul Bistriţa-Năsăud aveau, vineri, incidenţe cuprinse între 5,59 şi 5,04 la mie, respectiv Şieu-Odorhei, Rodna, Runcu Salvei şi Budacu de Jos.

Acestea sunt urmate de oraşul Năsăud (4,82 la mie), municipiul Bistriţa (4,74 la mie), comuna Lunca Ilvei (4,56 la mie) şi comuna Monor (4,54 la mie). AGERPRES (A, AS - autor: Tina Dumitrescu, editor: Karina Olteanu, editor online: Irina Giurgiu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Zvon...

2 Vă era dor de o jigodie? Uite-o!

3 Așa o fi?

4 A ales bine Reghecampf! I se spune „Gură de Aur”!

5 Poza asta spune tot...