Bistriţa-Năsăud: Peste 120 de capre negre observate în Parcul Naţional Munţii Rodnei, la evaluarea de toamnă

Bistriţa-Năsăud: Peste 120 de capre negre observate în Parcul Naţional Munţii Rodnei, la evaluarea de toamnă

Evaluarea de toamnă a efectivelor de capră neagră din Parcul Naţional Munţii Rodnei a dus la observarea a 123 de exemplare, cu una în plus faţă de toamna anului trecut, potrivit datelor comunicate, marţi, AGERPRES de către directorul administraţiei parcului, Doina Jauca.

Acţiunea de evaluare a avut loc în cursul zilei de luni, 15 octombrie, de la primele ore ale dimineţii, iar datele culese de echipele care au străbătut cele 18 trasee prestabilite au fost centralizate a doua zi.

Potrivit directorului Administraţiei Parcului Naţional Munţii Rodnei (APNMR), cele mai multe exemplare de capră neagră au fost observate pe teritoriul judeţului Bistriţa-Năsăud, parcul naţional cuprinzând şi zone din Maramureş.

Evaluarea a fost efectuată de reprezentanţii gestionarilor fondurilor cinegetice, împreună cu reprezentanţi ai APNMR şi sub coordonarea Gărzii Forestiere Cluj.

Pentru observarea caprelor negre au fost folosite camere foto şi video digitale, binocluri şi GPS-uri.

O astfel de evaluare are loc şi primăvara. În acest an, în primăvară au fost observate 121 de exemplare de capră neagră, potrivit Doinei Jauca, cu 17 mai multe decât în primăvara anului trecut. AGERPRES (AS - autor: Tina Dumitrescu, editor: Karina Olteanu; editor online: Magdalena Tănăsescu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Lovitură sub centură pentru Putin de la aliatul său, Lukașenko

2 SURSE Salariul minim și pensiile ar crește de la 1 ianuarie. Cât ar fi majorarea

3 Cine e deputatul PSD surprins în ipostaze intime cu un tânăr: Absolvent de Teologie și fost primar

4 Şeful spionajului militar ucrainean: Eliberarea peninsulei Crimeea va începe în primăvara anului viitor. Nu există altă opțiune

5 VIDEO Explozii puternice în Crimeea, la o bază aeriană rusească. Rușii spun că un avion ar fi derapat și a luat foc