Bistrița-Năsăud: Peste 2.000 de oameni au ieșit să protesteze

Bistrița-Năsăud: Peste 2.000 de oameni au ieșit să protesteze

Peste 2.000 de oameni au pornit vineri seara la un nou marș pe străzile municipiului Bistrița, ignorând ploaia, pentru a protesta față de actele normative privind grațierea și modificarea codurilor penale.

Protestatarii și-au dat întâlnire, la ora 19,00, în fața Instituției Prefectului Bistrița-Năsăud, fiind a doua zi în care nu s-a cerut autorizație pentru această manifestație.

Celor câteva sute de oameni din prima jumătate de oră li s-au adăugat rapid alții, circa două mii, iar în jurul orei 20,00, s-a dat semnalul plecării la marș, protestatarii fiind însoțiți de către jandarmi și polițiști.

Oamenii au scandat "Hoții" și "Dragnea, nu uita, România nu e a ta", s-a ascultat Imnul României la un megafon, iar vuvuzelele, fluierele, chiar și o tobă au fost folosite pentru a-i mobiliza pe oameni, care nu au ținut cont de ploaia de afară și au venit din nou să protesteze.

De asemenea, unii protestatari au venit fie cu garoafe, fie cu lalele, pe care le-au oferit jandarmilor, aceștia la rândul lor dăruind florile doamnelor și domnișoarelor prezente la protest.

AGERPRES (AS — autor: Tina Țucui, editor: Diana Dumitru)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”