Bistrița-Năsăud: Peste 500 de persoane s-au adunat pentru a protesta în fața Prefecturii

Bistrița-Năsăud: Peste 500 de persoane s-au adunat pentru a protesta în fața Prefecturii

Peste 500 de bistrițeni sunt adunați la această oră în fața Instituției Prefectului Bistrița-Năsăud, pentru a continua protestul față de actele normative adoptate de guvern în legătură cu grațierea și modificarea Codului Penal.

Protestul de joi seara, care a început în jurul orei 19,00, nu a fost autorizat, fiind anunțat pe rețelele de socializare.

Mulți dintre cei prezenți au ieșit în stradă și miercuri seara, însă au venit și oameni care spun că nu au mai protestat de la Revoluția din decembrie 1989. Printre aceștia, o bunică de 73 ani, însoțită de soțul său și de nepoțica de zece ani.
"Suntem dezgustați de guvernul acesta, de modul cum a procedat să dea ordonanța de urgență care chiar nu avea nici o urgență și nici un interes general. Am venit și cu nepoata, să o educăm civic, pentru că de pe acum se poate forma un copil. Am mai participat la proteste doar la Revoluție", a spus femeia.

Printre mesajele afișate de către protestatari pe pancarte s-au numărat: "Abrogați și plecați", "Vă pasă de România?", "PSD vă fură, nu stați la căldură", "Care e urgența?".

De asemenea, oamenii au scandat "Hoții", "Rușine", "DNA să vină să vă ia", agitând steaguri tricolore și folosind vuvuzele și fluiere.

AGERPRES / (A, AS — autor: Tina Țucui, editor: Marius Frățilă, editor online: Simona Aruștei)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”