Bistriţa-Năsăud: Şase persoane venite din Italia - izolate la domiciliu; niciu caz de carantină, potrivit DSP

Bistriţa-Năsăud: Şase persoane venite din Italia - izolate la domiciliu; niciu caz de carantină, potrivit DSP

Cinci bistriţeni reveniţi, duminică seara, dintr-o excursie în Italia şi un cetăţean italian, sosit la Bistriţa în urmă cu 12 zile, sunt izolaţi la domiciliu, ca urmare a măsurilor luate de autorităţi pentru a preveni răspândirea infecţiilor cu noul tip de coronavirus, potrivit datelor comunicate, luni, AGERPRES, de către şefa Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bistriţa-Năsăud, Anca Andriţoiu.

Celor şase persoane li s-a recomandat să stea la domiciliu timp de 14 zile, recomandare extinsă şi la celelalte persoane cu care locuiesc, şi sunt monitorizate zilnic de DSP.

"Nu avem niciun caz în carantină, avem doar la domiciliu şase persoane. Este italianul şi alte persoane care au venit aseară din Italia, din excursie. Au fost pe cont propriu în excursie în Italia şi noi am aflat, suntem în legătură şi sunt la domiciliu. Nu au fost în zone cu carantină. (...) Noi sfătuim să stea şi ceilalţi acasă, dacă nu trebuie neapărat să plece", a declarat Andriţoiu.

Directorul DSP Bistriţa-Năsăud a adăugat că, în cazul în care în judeţ vor ajunge persoane provenite din zonele închise din Italia, acestea vor intra în carantină şi vor fi transportate în spaţii special amenajate, a căror adresă nu se va face cunoscută.

În caz de suspiciune de infectare cu noul tip de coronavirus, pacientul respectiv va fi transportat în condiţii de siguranţă la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Cluj-Napoca.

Pentru eventualele cazuri de persoane care necesită carantină, în judeţ au ajuns 20 de costume de protecţie pentru transportul pacienţilor, dintre care 10 pentru Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi 10 pentru echipele DSP. AGERPRES/(A - autor: Tina Dumitrescu, editor: Oana Popescu, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…