Bistrița-Năsăud: Traficul rutier se desfășoară în condiții de iarnă în întreg județul

Circulația pe drumurile publice din județul Bistrița-Năsăud se desfășoară la această oră în condiții de iarnă, în urma ninsorilor căzute în ultimele 24 de ore, carosabilul fiind umed și acoperit cu zăpadă frământată.

Potrivit site-ului Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, pe drumurile naționale din județ (DN 17, DN 17C, DN 17D și DN 15A) s-a intervenit în cursul nopții cu 37 de utilaje de deszăpezire și 171 de tone de material antiderapant.

O situația mai specială a fost în Pasul Tihuța, pe DN 17, unde ninsoarea a dus la scăderea vizibilității sub 200 metri, iar rafalele de vânt au atins 60 kilometri la oră. Din acest motiv, poliția nu a permis mașinilor echipate necorespunzător să traverseze pasul.

Șoferii nu au fost, însă, mulțumiți de modul în care au intervenit autoritățile și au postat pe paginile de socializare mesaje legate de experiențele prin care au trecut. Cei care au avut de traversat DN 17C spre județul Maramureș, prin Dealul Ștefăniței, spun că echipajele de deszăpezire nu au intervenit prompt și eficient, același lucru fiind reproșat și Primăriei municipiului Bistrița, unde străzile erau acoperite joi dimineață cu zăpadă frământată.

Potrivit datelor comunicate AGERPRES de Sistemul de Gospodărire a Apelor Bistrița-Năsăud, stratul maxim de zăpadă din județ este de 45 centimetri, la Anieș, în Munții Rodnei, în timp ce în Pasul Tihuța acesta măsoară 37 centimetri.

În ultimele 24 de ore, cel mai mult a nins în zona stațiunii balneare Sângeorz Băi de la poalele Munților Rodnei — 14,5 litri pe metru pătrat.

La această oră, continuă să ningă ușor în majoritatea zonelor județului.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 După ce citiți acest text să nu uitați că Institutul Cantacuzino a fost îngropat de Ponta

2 FOTO / VIDEO Priviți unde și-a izolat Pentagonul echipele de comandă pentru a monitoriza pandemia

3 VIDEO „Da, te poți infecta din aer, în anumite condiții. Masca: obligatorie. Trei scenarii pentru sfârșitul cr…

4 Ministrul Sănătăţii, mesaj dur: „Au venit de frică, dar bravează, au fugit de moarte, dar pot aduce moartea”. …

5 Tablou cu viruși punând la cale un nou atac asupra României

recomandări

Te ia DNA: Bucur Ionel

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Avem apă pe Marte. Dar viață?