Bitcoin coboară sub 20.000 de dolari, după discursul președintelui Fed

Bitcoin coboară sub 20.000 de dolari, după discursul președintelui Fed

Moneda virtuală Bitcoin a coborât sâmbătă sub 20.000 de dolari pe unitate, continuând seria de scăderi care i-a redus valoarea cu aproape 60% faţă de cel mai ridicat nivel al acestui an, transmite Reuters.

Bitcoin a coborât sâmbătă sub 20.000 de dolari, Foto: Arhivă Adevărul

Potrivit sursei citate, Bitcoin, cea mai valoroasă şi mai cunoscută criptomonedă din lume, a scăzut sâmbătă cu 1,5%, la 19.946 dolari pe unitate, în declin cu 298 dolari faţă de închiderea sa anterioară.

Moneda este cu 58,7% sub maximul anului de 48.234 de dolari atins pe 28 martie, informează News.ro.

Totodată, Ether, moneda legată de reţeaua blockchain Ethereum, a scăzut între timp cu 2,76 %, până la 1.467,2 dolari pe unitate, pierzând 41,60 dolari faţă de închiderea anterioară.

Conform specialiştilor, scăderea Bitcoin vine după evoluţia slabă de vineri a acţiunilor de pe Wall Street. Toţi cei trei indici de referinţă ai bursei din New York au încheiat tranzacţiile de vineri în declin cu peste 3%.

Slăbiciunea activelor de risc a venit şi după ce şeful Rezervei Federale americane, Jerome Powell, a avertizat că nu se aşteaptă la încetarea rapidă a majorării dobânzilor în scopul temperării inflaţiei.

,,Există costuri nefericite pentru reducerea inflaţiei, dar un eşec în revenirea la stabilitatea preţurilor ar însemna o durere şi mai mare” , a declarat Jerome Powell, conform agenţiei The Associated Press, la conferinţa anuală a Rezervei Federale.

,,Bitcoinul a scăzut sub 20.000 de dolari pe unitate deoarece investitorii se aşteaptă ca un weekend plin de pesimism (la reuniunea Rezervei Federale) la Jackson Hole să scadă sentimentul”, a declarat sâmbătă Edward Moya, analist senior de piaţă la OANDA.

,,Bancherii centrali europeni şi asiatici vor fi probabil mult mai pesimişti decât preşedintele Fed Powell şi asta îi face pe mulţi traderi să fie pregătiţi pentru o deschidere slabă duminică seara”, a adăugat el. Ultima oară când Bitcoin a fost tranzacţionat sub 20.000 de dolari pe unitate la mijlocul lunii iulie.

Pe 25 iulie, analistul eToro, Simon Peters, anunţa că cele mai importante criptoactive, cum ar fi bitcoin şi ether, au început să recupereze terenul pierdut în urmă cu o săptămână.

,,Deşi se află încă mult sub maximele istorice, criptoactivele par să intre într-un fel de perioadă de revenire, Bitcoin a atins săptămâna trecută un maxim puţin sub 24.000 de dolari pe platforma eToro, nivel care nu a mai fost văzut de la începutul lunii iunie. Cu toate acestea, BTC s-a tranzacţionat din nou pe scădere şi se situează acum în jurul valorii de 22.000 de dolari. Cu toate acestea, dificultătile privind mineritul sunt mult mai scăzute în acest moment în reţea, ceea ce poate fi un semn încurajator pentru alţi participanţi, cum ar fi minerii mai mici.”, explica sursa citată luna trecută.

Potrivit datelor Reuters, şi la mijlocul lunii iunie, Bitcoin a scăzut sub 20.000 de dolari prima dată din decembrie 2020, ajungând până la 17.592,78 de dolari.

Preţul Bitcoin a fost ultima dată sub 19.000 USD în noiembrie 2020.

Bitcoin este o criptomonedă inventată în 2008 de o persoană sau un grup de persoane necunoscute folosind numele Satoshi Nakamoto. Este o monedă digitală descentralizată fără bancă centrală sau administrator unic care poate fi trimisă de la utilizator la utilizator în reţeaua bitcoin peer-to-peer fără intermediari.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro