Blaga afirmă că i-a transmis premierului ca unii miniștri să fie mai atenți și alții să învețe să și tacă

Blaga afirmă că i-a transmis premierului ca unii miniștri să fie mai atenți și alții să învețe să și tacă

Co-președintele PNL Vasile Blaga a declarat vineri, la Sibiu, că numai premierul Dacian Cioloș decide cu privire la schimbarea miniștrilor, însă a recunoscut că i-a spus deja șefului Guvernului că este nemulțumit de unii dintre ei care "ar trebui să fie mult mai atenți la modul în care își promovează acțiunile în demnitățile pe care le au", iar "alții poate că de multe ori ar trebui să învețe să mai și tacă".

Întrebat într-o conferință de presă la Sibiu dacă se impune remanierea Guvernului, Vasile Blaga a răspuns că premierul Cioloș "va aprecia despre ce e vorba din acest punct de vedere" și că doar acesta va decide.

"Atunci când am decis ca să sprijinim Guvernul Cioloș, în discuțiile pe care le-am avut cu premierul desemnat la acea dată, atât doamna Gorghiu, cât și eu, i-am spus un singur lucru, îi dorim succes și dorim de la domnia sa să depolitizeze administrația, altă condiție nu i-am pus. Noi nu avem miniștri în Guvern, nici care să fi fost membru al partidului nostru, chiar pe nimeni, ca să nu mai spun că nu avem nici secretari de stat, nici șefi de agenții, asta e situația și asta ne deosebește de domnul Dragnea și de PSD, care în fiecare zi, cântă că ei ar fi în Opoziție, dar toate structurile în afară de Guvern, îi aparțin și sus și în teritoriu. Din acest punct de vedere, lăsăm la aprecierea domniei sale, să aprecieze dacă toți colegii domniei sale din Guvern își fac sau nu datoria", a explicat Vasile Blaga.

Pe de altă parte, copreședintele PNL a adăugat spune că PNL este interesat de performanțele Guvernului pentru că liberalii vor deconta electoral guvernarea Cioloș, motiv pentru care deja i-a transmis premierului că este nemulțumit de unii miniștri.

"Pe de altă parte suntem interesați de performanțele acestui Guvern, chiar dacă nu avem oameni în Guvern, până la urmă principalul partid care va deconta va fi PNL și de aceea i-am spus domniei sale, nu este niciun secret, că unii miniștri ar trebui să fie mult mai atenți la modul în care își promovează acțiunile în demnitățile pe care le au, alții poate că de multe ori ar trebui să învețe să mai și tacă, pentru că am văzut ministrul cel de la Agricultură care a reușit scoată trei năzbâtii pe gură, în trei săptămâni. Ori din acest punct de vedere, i-am și spus, dacă ar fi vorba de un ministru politic, partidul nu l-ar mai fi lăsat a doua zi. Vă vorbesc de PNL", a mai spus Vasile Blaga.

Copreședinții PNL Vasile Blaga și Alina Gorghiu se află vineri la Sibiu pentru evenimentul de lansare a candidaților PNL în alegerile locale din județ.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria