Blaga, pus sub CONTROL JUDICIAR! Șpagă de SUTE DE MII de EURO!

Blaga, pus sub CONTROL JUDICIAR! Șpagă de SUTE DE MII de EURO!

Vasile Blaga a ieșit de la DNA. El se află sub control judiciar. „Voi acționa în consecință”, a declarat Vasile Blaga la ieșire, privitor la asumarea politică a situației în care se află.

Vasile Blaga este audiat la DNA Ploiești începând cu ora 9.30! Vasila Blaga a fost citat la DNA Ploiești în calitate de suspect. Acuzațiile sunt de corupție care are viza perioada 2009-2012. 

”Nu știu despre ce este voba. Nu pot să comentez”, le-a declarat politicianul jurnaliștilor prezenși la intrarea în sediul DNA Ploiești.

UPDATE3/Potrivit Digi 24, Blaga este acuzat de trafic de influenta. Ar fi vorba de comisioane de 10% din valoare unor contracte publice, sumele s-ar ridica la cateva sute de mii de euro.

UPDATE2/Surse judiciare susțin că e vorba de bani pentru campania electorală și că denunțătorul ar fi patronul Tehnologica Radion. Surse apropiate anchetei au declarat că acesta ar urma să fie audiat într-un dosar de trafic de influenţă, faptele fiind comise în perioada 2009-2012. În această perioadă, Blaga ar fi intervenit pentru acordarea unor contracte în mod preferenţial, au mai precizat sursele citate pentru Agerpres.

Ar fi vorba de denunțuri făcute în închisoare. În dosar ar mai putea fi audiată și Elena Udrea.

UPDATE1/Vasile Blaga ar fi fost citat la DNA Ploiești într-un dosar nou, de trafic de influență. Acuzațiile vizează perioada 2009 -2012, când Vasile Blaga era parlamentar și ministru de Interne (2009-2010). Este vorba despre un contract din bani publici, potrivit unor surse judiciare.

Vasile Blaga a mai fost citat la DNA pana acum, dar in calitate de martor. Ultima data a fost audiat pe 19 septembrie la sediul central al DNA in calitate de martor intr-un dosar care viza, potrivit surselor Hotnews.ro o mita la IJP Bihor.

Vasile Blaga a fost ministru de interne din decembrie 2009 pana in septembrie 2010, cand a demisionat, in urma protestului organizat de politisti care si-au aruncat caschetele in fata palatului Cotroceni. Din noiembrie 2011 pana in iulie 2012 a ocupat functia de presedinte al Senatului iar din iunie 2012 pana in noiembrie 2014 a fost presedintele fostului PDL. In urma fuziunii cu PNL, a devenit copresedinte alaturi de Alina Gorghiu.





Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

3 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

4 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

5 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?