Blinken şi-a amânat deplasarea la Beijing după detectarea unui balon chinez deasupra SUA FOTO VIDEO

Blinken şi-a amânat deplasarea la Beijing după detectarea unui balon chinez deasupra SUA FOTO VIDEO

Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a decis să îşi amâne deplasarea prevăzută în acest weekend la Beijing din cauza tensiunilor provocate de detectarea unui balon spion chinez deasupra teritoriului Statelor Unite, a indicat vineri un responsabil american de rang înalt din Departamentul de Stat, potrivit agenţiilor Reuters şi France Presse, preluate de Agerpres.

Un balon chinez a fost observat deasupra Montana FOTO Twitter

China şi-a exprimat puţin mai devreme regretul pentru incident , precizând că 'dirijabilul este din China şi este de natură civilă, utilizat pentru cercetări meteorologice şi alte cercetări ştiinţifice. Din cauza influenţei curenţilor de aer vestici şi a capabilităţii sale de control limitate, dirijabilul a deviat de la cursul intenţionat'.

'Am luat notă de declaraţia de regret a RPC (Republicii Populare Chineze), dar prezenţa acestui balon în spaţiul nostru aerian este o clară încălcare a suveranităţii noastre, ca şi a dreptului internaţional, şi este inacceptabil că acest lucru s-a întâmplat', le-a declarat responsabilul din Departamentul de Stat reporterilor.

'După consultări cu partenerii noştri inter-agenţii, precum şi cu Congresul, am concluzionat că în acest moment nu sunt întrunite condiţiile pentru ca secretarul Blinken să se deplaseze în China', a precizat el.

Vizita lui Blinken, prevăzută pentru duminică şi luni, a fost aşadar 'amânată' şi va fi reprogramată când 'vor fi întrunite condiţiile', a adăugat oficialul, declarându-se 'încrezător' în capacitatea Statelor Unite de a menţine dialogul cu Beijingul.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Roubini avertizează / „Mama tuturor crizelor economice se profilează și nu va fi nimic de făcut în privința asta”

2 Date care dau de gândit / Rusia a scos din depozite ce avea mai bun, dar încă mai are resurse pentru încă doi ani de război

3 „Wow, sexul din filme este foarte real”

4 VIDEO Momente de stupoare la Budapesta! / „A fost ca și cum suveranitatea Ungariei a fost cedată chinezilor”

5 VIDEO Aceste imagini bizare sunt din Germania...