Blocurile de lux care s-au rupt de la bază după cutremurul din Turcia: erau prezentate ca un „colț de rai“ VIDEO

Blocurile de lux care s-au rupt de la bază după cutremurul din Turcia: erau prezentate ca un „colț de rai“ VIDEO

Risc Seismic

„Rönesans Rezidans”, un ansamblu cu blocuri de 12 etaje și 250 de apartamente, care a fost finalizat în 2013 în Antakya, Hatay, a fost distrus complet în urma cutremurului din Turcia și sute de oameni au murit prinși sub ruine, potrivit publicației turce Cumhuriyet, potrivit dha.com

Turcii sunt furioși pe dezvoltatorii imobiliari, care nu ar fi respectat proiectele și structura de rezistență a clădirilor. Firma care a construit apartamentele cu dimensiuni de la 44 de metri pătrați la 174 mp a ridicat până acum peste 1.000 de locuințe.

Rönesans Residence, finalizată în 2013, s-a prăbușit în urma cutremurului cu magnitudinea 7,7, în zona Kahramanmaras, pe bulevardul Inonu, în districtul Antakya din Hatay . Ansamblul rezidențial, prezentat de dezvoltatori ca un centru al calității vieții, s-a transformat într-o groapă comună după seism.

Rămășițele locuinței au fost vizualizate din aer cu o dronă și s-a văzut că imobilul s-a prăbușit spre zona în care se afla piscina, în urma cutremurului, și a avariat o altă clădire de pe stradă.

Se estimează că în imobile se aflau aproximativ 1.000 de persoane.

Fotbalistul echipei Hatayspor, Kerim Alıcı, a declarat că directorul sportiv Taner Savut și coechipierul său Christian Atsu se află sub dărâmăturile de la Rönesans Residence: „Taner Savut și Christian Atsu sunt sub dărâmături. Vrem ajutor cât mai curând posibil“.

image

Echipele de salvare continuă să intervină

În timp ce echipele de căutare și salvare care au ajuns în regiune își continuau activitatea, s-a aflat că firma care a construit ansamblul a distribuit fotografiile reședinței pe rețelele de socializare în 2013, cu mențiunea „un colț de rai“. Rönesans Residence era una dintre clădirile cunoscute ca fiind „de lux“ în Hatay.

O altă clădire de 12 etaje de pe strada pe care se afla reședința s-a prăbușit din cauza cutremurului. Echipele continuă să intervină pentru a-i salva pe cei aflați sub dărâmături în reședința și în alte blocuri de apartamente. Cei care au rude printre dărâmături așteaptă vești bune în apropierea clădirii.

image

Sursa: adevarul.ro

Risc Seismic


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...