Bloomberg l-a depăşit pe Trump la publicitatea pe Google după ce a cheltuit 18 milioane de dolari

Bloomberg l-a depăşit pe Trump la publicitatea pe Google după ce a cheltuit 18 milioane de dolari

Candidatul din alegerile primare ale democraţilor pentru Casa Albă şi fost primar al New York-ului, Michael Bloomberg, l-a depăşit deja pe preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, la cheltuielile publicitare pe Google, cu un total de 18 milioane de dolari, faţă de 12 ale lui Trump, transmite EFE.

O analiză a consultantului Acronym arată că Bloomberg, care este în campanie de doar două luni şi nu va participa la prima reuniune din cadrul alegerilor primare democrate, de pe 3 februarie din Iowa, conduce şi în ce priveşte cheltuielile pentru reclamele la televiziuni, unde a plătit aproximativ 204 milioane de dolari, potrivit CNBC.

La acest moment, cursa pentru Casa Albă a umflat conturile principalelor reţele de televiziune, care au crescut preţul spaţiilor publicitare cu 45%, faţă de obişnuitul 22% aferent unui an electoral.

În ce priveşte Facebook şi Google împreună, Bloomberg, a cărei avere este evaluată la 59 de miliarde de dolari, a cheltuit între 25 şi 30 de milioane în total, o cifră depăşită de Trump, în principal prin prezenţa acestuia din urmă pe Facebook.

În mod separat, la cele 12 milioane de dolari pe care Trump le-a cheltuit pentru reclame pe Google se adaugă cele peste 20 de milioane alocate de el pentru Facebook.

Bloomberg este de asemenea depăşit la cheltuielile pe Facebook de celălalt candidat democrat miliardar, Tom Steyer, care a plasat publicitate pe această reţea socială în valoare de 18 milioane de dolari.

Cu toate acestea, în ultima săptămână, fostul primar al New York-ului a apăsat acceleraţia în ce priveşte Facebook cheltuind peste 3 milioane de dolari, în timp ce Trump "merge" într-un ritm de circa 600.000 de dolari săptămânal.

Se estimează că Bloomberg va cheltui peste 100 de milioane de dolari doar în publicitatea digitală.

Conform sondajelor naţionale, după intensa campanie publicitară, Michael Bloomberg s-a situat pe poziţia a cincea în alegerile primare democrate pentru Casa Albă, în spatele fostului vicepreşedinte Joe Biden, a senatorilor Bernie Sanders şi Elizabeth Warren şi a fostului primar de South Bend, Pete Buttigieg.

Este prevăzut ca Bloomberg să intre în cursa oficială şi să fie eligibil după alegerile primare democrate ce vor avea loc în Iowa, New Hampshire, Nevada şi Carolina de Sud, state în care nu va participa.

Recent, Bloomberg a îndemnat într-un editorial pe CNN la o regândire a calendarului alegerilor primare din formaţiunea sa pentru a reflecta mai bine diversitatea electoratului democrat.

Pentru miliardar, nu are sens să aloci atât timp şi resurse în state care nu sunt decisive, precum Iowa şi New Hampshire, în loc să te centrezi pe state-balama mai diverse, care vor juca un rol cheie în alegerile prezidenţiale. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria